?
Solved

Can Not Mount Mailbox Store - C104724

Posted on 2006-03-29
18
Medium Priority
?
6,667 Views
Last Modified: 2012-05-05
Can not mount mailbox store.....here is the scenario....


Need to recover some calendar items from exchange server #1.  (mail.domain.org)

Restored a backup to recovery exchange server located in different domain.....recovery.domain.org

Restore ran fine.  Forgot to check the box so it wants recovery to be ran.

Ran ESEUTIL /r  on the restored database....soft recovery performed successfully.

Tried to mount, still fails, with same error.  

THis is the only copy of this database I have and I must get it mounted.  Do no have the original backup any longer.
NEED HELP!

Have read much but still have problem.  Please advise.  thanks.
0
Comment
Question by:rstuemke
  • 11
  • 7
18 Comments
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16323779
In Exchange System Manager, the mailbox store shows the name of the source server  -1730Wexchgweb(.calvaryspringfield.org).  The target is 1730Wrecover(.recovery.calvaryspringfield.org)

Just fyi
0
 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 16330865
if you run eseutil /mh on the database, does it show you as clean shutdown?

do you have event id 1088 in the application logs?

is the ORG/SITE and Server name the same?
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16332190
Here is ESEUTIL /mh......dirty shutdown...

C:\Program Files\Exchsrvr\BIN>eseutil /mh ..\mdbdata\priv1.edb

Microsoft(R) Exchange Server Database Utilities
Version 6.5
Copyright (C) Microsoft Corporation. All Rights Reserved.

Initiating FILE DUMP mode...
         Database: ..\mdbdata\priv1.edb

        File Type: Database
   Format ulMagic: 0x89abcdef
   Engine ulMagic: 0x89abcdef
 Format ulVersion: 0x620,11
 Engine ulVersion: 0x620,11
Created ulVersion: 0x620,9
     DB Signature: Create time:05/13/2005 15:56:17 Rand:2006834 Computer:
         cbDbPage: 4096
           dbtime: 79434855 (0x4bc1467)
            State: Dirty Shutdown
     Log Required: 5689-5690 (0x1639-0x163a)
   Streaming File: Yes
         Shadowed: Yes
       Last Objid: 136421
     Scrub Dbtime: 0 (0x0)
       Scrub Date: 00/00/1900 00:00:00
     Repair Count: 0
      Repair Date: 00/00/1900 00:00:00
  Last Consistent: (0x148C,62C,41)  11/30/2005 16:26:11
      Last Attach: (0x148C,62D,B2)  11/30/2005 16:26:16
      Last Detach: (0x0,0,0)  00/00/1900 00:00:00
             Dbid: 1
    Log Signature: Create time:05/13/2005 15:56:14 Rand:2023051 Computer:
       OS Version: (5.2.3790 SP 1)

Previous Full Backup:
        Log Gen: 5660-5660 (0x161c-0x161c)
           Mark: (0x161C,D86,153)
           Mark: 12/17/2005 04:46:26

Previous Incremental Backup:
        Log Gen: 0-0 (0x0-0x0)
           Mark: (0x0,0,0)
           Mark: 00/00/1900 00:00:00

Current Full Backup:
        Log Gen: 5689-0 (0x1639-0x0)
           Mark: (0x163A,313,5A)
           Mark: 12/20/2005 04:46:18

Current Shadow copy backup:
        Log Gen: 0-0 (0x0-0x0)
           Mark: (0x0,0,0)
           Mark: 00/00/1900 00:00:00

     cpgUpgrade55Format: 0
    cpgUpgradeFreePages: 0
cpgUpgradeSpaceMapPages: 0

Patch Current Full Backup:
        Log Gen: 5689-5690 (0x1639-0x163a)
           Mark: (0x163A,313,5A)
           Mark: 12/20/2005 04:46:18

Operation completed successfully in 3.156 seconds.

------------------------------------------------------------------------

Here is the event log errors when trying to mount....no 1088 errors......

Event Type:      Error
Event Source:      ESE
Event Category:      Logging/Recovery
Event ID:      619
Date:            3/30/2006
Time:            7:50:42 AM
User:            N/A
Computer:      1730WRECOVERY
Description:
Information Store (2404) First Storage Group: Attempted to attach database 'C:\Program Files\Exchsrvr\mdbdata\priv1.edb' but it is a database restored from a backup set on which hard recovery was not started or did not complete successfully.

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.



Event Type:      Error
Event Source:      MSExchangeIS
Event Category:      General
Event ID:      9519
Date:            3/30/2006
Time:            7:50:42 AM
User:            N/A
Computer:      1730WRECOVERY
Description:
Error 0xfffffde0 starting database "First Storage Group\Mailbox Store (1730WEXCHGWEB)" on the Microsoft Exchange Information Store.

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
Data:
0000: 46 61 69 6c 65 64 20 74   Failed t
0008: 6f 20 61 74 74 61 63 68   o attach
0010: 20 74 6f 20 4a 65 74 20    to Jet
0018: 44 42 00                  DB.    



Event Type:      Error
Event Source:      MSExchangeIS
Event Category:      General
Event ID:      9518
Date:            3/30/2006
Time:            7:50:43 AM
User:            N/A
Computer:      1730WRECOVERY
Description:
Error 0xfffffde0 starting Storage Group /DC=org/DC=calvaryspringfield/DC=recovery/CN=Configuration/CN=Services/CN=Microsoft Exchange/CN=Recovery/CN=Administrative Groups/CN=First Administrative Group/CN=Servers/CN=1730WRECOVERY/CN=InformationStore/CN=First Storage Group on the Microsoft Exchange Information Store.
MDB failed to start.

0
Concerto's Cloud Advisory Services

Want to avoid the missteps to gaining all the benefits of the cloud? Learn more about the different assessment options from our Cloud Advisory team.

 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 16332233
u mentioned that you had run eseutil /r.. did it complete?

if you search for a file with the name of restore.env, do you find it? if yes then what is the size?

there is a check box in the propeties of the mailbox store called <this database can be overwritten by a restore> is that checked

we have to bring the database to a consistent state before it can be mounted
the database requires 2 logs to become consistent
Log Required: 5689-5690 (0x1639-0x163a)

do you have these logs

is the public folder store mounted?
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16334447
Public store not mounted.

I have the restore.env file
I have the 2 logs created by the restore.
I ran a recovery and it completed ok.  Apparently, not true.
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16335819
What do I need to do.....please be specific.  thanks
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16336599
I have logs 1639 and 163a.
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16336877
Found microsoft article 821511 which lined up pretty well with problem.

Ran ESEUTIL /CC as described in the article.  Here is the cmd line output for the command:


C:\Program Files\Exchsrvr\BIN>eseutil /cc "C:\ExLog\First Storage Group"

Microsoft(R) Exchange Server Database Utilities
Version 6.5
Copyright (C) Microsoft Corporation. All Rights Reserved.

Using restore environment
   Restore log file: C:\ExLog\First Storage Group

                 Restore Path: C:\ExLog\First Storage Group
                   Annotation: Microsoft Information Store
                       Server: 1730WRECOVERY
              Backup Instance: First Storage Group
              Target Instance:
 Restore Instance System Path:
    Restore Instance Log Path:

                    Databases: 1 database(s)
                        Database Name: Mailbox Store (1730WEXCHGWEB)
                                 GUID: 093DF1F1-E91B-4FE5-BA904FE57F3F2F13
                         Source Files: C:\Program Files\Exchsrvr\mdbdata\priv1.e
db C:\Program Files\Exchsrvr\mdbdata\priv1.stm
                    Destination Files: C:\Program Files\Exchsrvr\mdbdata\priv1.e
db C:\Program Files\Exchsrvr\mdbdata\priv1.stm




              Log files range: E0001639.log - E000163A.log
            Last Restore Time: Wed Dec 31 18:00:00 1969

               Recover Status: recoverNotStarted
                Recover Error: 0x00000000
                 Recover Time: Thu Jan 12 22:37:50 2006

Restoring ....
  Restore to server: 1730WRECOVERY
    Target Instance: First Storage Group
Operation completed successfully in 104.109 seconds.


Ran then tried to mount the store and it failed with the same message.

Logs and restore.env files now gone.

Ran eseutil and database now in CLEAN SHUTDOWN state.

Running  ESEUTIL /g integrity check now....
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16338185
Integrity Check failed with the following error:

C:\Program Files\Exchsrvr\BIN>eseutil /g ..\mdbdata\priv1.edb /s ..\mdbdata\priv
1.stm

Microsoft(R) Exchange Server Database Utilities
Version 6.5
Copyright (C) Microsoft Corporation. All Rights Reserved.

Initiating INTEGRITY mode...
        Database: ..\mdbdata\priv1.edb
  Streaming File: ..\mdbdata\priv1.stm
  Temp. Database: TEMPINTEG5260.EDB

Checking database integrity.

                     Scanning Status (% complete)

          0    10   20   30   40   50   60   70   80   90  100
          |----|----|----|----|----|----|----|----|----|----|
          .....................................



Operation terminated with error -1022 (JET_errDiskIO, Disk IO error) after 4355.
63 seconds.
0
 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 16340301
save and clear out the application logs.
try to mount the stores now and paste the new errors that are encountered

also let me know the database state of pub1.edb file
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16343497
Ok, I am now getting a EVENT 1088.
Event Type:      Error
Event Source:      MSExchangeIS
Event Category:      General
Event ID:      1088
Date:            3/31/2006
Time:            8:47:58 AM
User:            N/A
Computer:      1730WRECOVERY
Description:
The information store could not be loaded because the
distinguished name (DN) /O=CALVARY TEMPLE/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN= of
message database "First Storage Group\Mailbox Store (1730WEXCHGWEB)" does not match the DN of
directory /O=RECOVERY/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN=.

The database may have been restored to a computer that is in an organization or site
different than the original database.

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.





Been here once before about a year ago.  Started ADSI EDIT using information in
MS Article ID : 280652
MS Article ID : 273863

However, I am at the same place I was back then......the CN=CONFIGURATION does not show up in ADSI EDIT.  Had that problem before---- see:

http://www.experts-exchange.com/Networking/Email_Groupware/Exchange_Server/Q_21327522.html


HELP!!
0
 
LVL 35

Accepted Solution

by:
rakeshmiglani earned 2000 total points
ID: 16343669
if you are not able to locate the CONFIGURATION container then it is a problem.. but your present issue can be resolved without going into that container..

you had mentioned that this is a recovery server which is seperate from your existing production exchange setup

How to use Legacydn.exe to correct Exchange organization names or Administrative Group names in Exchange Server 2003 or in Exchange 2000 Server
http://support.microsoft.com/?id=324606

Microsoft Exchange Server LegacyDN Utility
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=5EF7786B-A699-4AAD-B104-BF9DE3F473E5&displaylang=en

0
 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 16343713
it is also mentioned that this recovery exchange is installed in recovery.domain.org domain

did you check via adsiedit.msc in this domain to look for the CONFIGURATION container?

is the account that you are using has the required access permission?

are you checking the root domain (connecting to a GC/DC in the root domain)?

Do you have anything in the "Lost and Found container" in adsiedit.msc?

have you tried using LDP.exe to access this CONFIGURATION container?
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16344206
Answers:

did you check via adsiedit.msc in this domain to look for the CONFIGURATION container?  YES not there.  Looked
 in regular production domain and not there either.  It is just not showing up.  I remember getting it to show up
 last year, but did not document what I did.

is the account that you are using has the required access permission?  using administrator

are you checking the root domain (connecting to a GC/DC in the root domain)?  no, just this special recovery domain.

Do you have anything in the "Lost and Found container" in adsiedit.msc?   NO

have you tried using LDP.exe to access this CONFIGURATION container?  No, not yet

------------------------------------------------
Also ran ldifde utility and did export to look at what needed changed.  Here is the export of that:


dn: CN=SMTP (1730WRECOVERY-{87956AF6-CFBD-445D-8F6E-0946FB67B3C3}),CN=Connections,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN:
 /o=Recovery/ou=First Administrative Group/cn=Configuration/cn=Connections/cn=S
 MTP (1730WRECOVERY)/cn={87956AF6-CFBD-445D-8F6E-0946FB67B3C3}

dn: CN=SMTP (1730WRECOVERY-{FFC83EC2-3C4D-41F5-94DB-B825B81FFC6B}),CN=Connections,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN:
 /o=Recovery/ou=First Administrative Group/cn=Configuration/cn=Connections/cn=S
 MTP (1730WRECOVERY)/cn={FFC83EC2-3C4D-41F5-94DB-B825B81FFC6B}

dn: CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN: /o=Recovery/ou=First Administrative Group

dn: CN=1730WRECOVERY,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN:
 /o=Recovery/ou=First Administrative Group/cn=Configuration/cn=Servers/cn=1730W
 RECOVERY

dn: CN=Microsoft System Attendant,CN=1730WRECOVERY,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN:
 /o=Recovery/ou=First Administrative Group/cn=Configuration/cn=Servers/cn=1730W
 RECOVERY/cn=Microsoft System Attendant

dn: CN=Microsoft MTA,CN=1730WRECOVERY,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN:
 /o=Recovery/ou=First Administrative Group/cn=Configuration/cn=Servers/cn=1730W
 RECOVERY/cn=Microsoft MTA

dn: CN=Mailbox Store (1730WEXCHGWEB),CN=First Storage Group,CN=InformationStore,CN=1730WRECOVERY,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN:
 /o=Recovery/ou=First Administrative Group/cn=Configuration/cn=Servers/cn=1730W
 RECOVERY/cn=Microsoft Private MDB

dn: CN=Public Folder Store (1730WRECOVERY),CN=First Storage Group,CN=InformationStore,CN=1730WRECOVERY,CN=Servers,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN:
 /o=Recovery/ou=First Administrative Group/cn=Configuration/cn=Servers/cn=1730W
 RECOVERY/cn=Microsoft Public MDB

dn: CN=Encryption,CN=Advanced Security,CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org
changetype: add
legacyExchangeDN:
 /o=Recovery/ou=First Administrative Group/cn=Configuration/cn=Encryption

------------------------------------
OK....have downloaded the LegacyDN utility and installed it.  Started it up.

Before I continue, I want to make sure I am doing the correct thing......

Here is the values that are primed into the utility when I click on the EXISTING ADMINISTRATIVE GROUPS:

CHANGE ORGANIZATION NAME TO:   Recovery

CHANGE ADMINISTRATIVE GROUP NAME TO:   First Administrative Group

CHANGE LEGANCYDN STEM VALUE TO:   /o=Recovery/ou=First Administrative Group

Now here again is the 1088 error:

distinguished name (DN) /O=CALVARY TEMPLE/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN= of
message database "First Storage Group\Mailbox Store (1730WEXCHGWEB)" does not match the DN of
directory /O=RECOVERY/OU=FIRST ADMINISTRATIVE GROUP/CN=RECIPIENTS/CN=.

These will be the changes in the utility:

CHANGE ORGANIZATION NAME TO:   Calvary Temple

CHANGE ADMINISTRATIVE GROUP NAME TO:   First Administrative Group

CHANGE LEGANCYDN STEM VALUE TO:   /o=Calvary Temple/ou=First Administrative Group


CORRECT?????


0
 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 16344296
that is correct.. all the best.. i am here for another 15 minutes


"CN=First Administrative Group,CN=Administrative Groups,CN=Recovery,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=recovery,DC=calvaryspringfield,DC=org"

the above path shows that the CN=Configuration container is present in AD



0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16344399
Went ahead with the changes....did the verify and tried to mount the store again....

Get error....

The store could not be mounted because the Active Directory information was not replicated....you can either..........

I clicked RETRY


Gets C1041722 error
The Microsoft Exchange Information Store Service could not find the specified object



0
 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 16344417
reboot the recovery domain GC/DC and this recovery exchange server
0
 

Author Comment

by:rstuemke
ID: 16344629
I played around little more,......restarted all the exchange services and IT MOUNTED!!!
You have been VERY HELPFUL!!!!
Thank you so much.
0

Featured Post

Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Steps to fix “Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=1108)”.
Steps to fix error: “Couldn’t mount the database that you specified. Specified database: HU-DB; Error code: An Active Manager operation fail”
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…
Suggested Courses

840 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question