WSUS scripting error when opening the page for the first time.

Whenever I load WSUS for the first time on my server in Internet Explorer, a scripting error appears, stating something in Banner.aspx hasn't loaded. If I refresh the page, it's fine. If I don't refresh the page, WSUS doesn't work full stop!

This has recently started happening since installing .NET Framework v2.0; could that be the cause?
DReade83Asked:
Who is Participating?
 
TheCleanerCommented:
Based on what you are saying, it may be this:


Issue 12: If .NET Framework 1.0 or 2.0 is installed after WSUS is installed, the WSUS administrative console will not appear
This is caused by the fact that.NET Framework 1.0 is registered with IIS and that WSUS Server requires.NET Framework 1.1. To resolve this issue, open aspnet_regiis.exe and run the following commands, where website id is the value contained in the following registry key:

HKLM\Software\Microsoft\WindowsUpdateServices\Server\Setup\IISTargetWebsiteIndex

• %windir%\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\\aspnet_regiis.exe -s W3SVC\<website id>\ROOT\ReportingWebService
 
• %windir%\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\\aspnet_regiis.exe -s W3SVC\<website id>\ROOT\ClientWebService
 
• %windir%\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\\aspnet_regiis.exe -s W3SVC\<website id>\ROOT\SimpleAuthWebService
 
• %windir%\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\\aspnet_regiis.exe -s W3SVC\<website id>\ROOT\WSUSAdmin
 
• %windir%\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\\aspnet_regiis.exe -s W3SVC\<website id>\ROOT\AdministrationWebService
 
• %windir%\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\\aspnet_regiis.exe -s W3SVC\<website id>\ROOT\ServrSyncWebService
 
• %windir%\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\\aspnet_regiis.exe -s W3SVC\<website id>\ROOT\DssAuthWebService
 
• %windir%\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\\aspnet_regiis.exe -s W3SVC\<website id>\ROOT\Content
 


From here:  http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/en/Library/4244109a-395a-4ff8-9989-ea55ab0964a31033.mspx
0
 
DReade83Author Commented:
Apologies, the solution was to reinstall WSUS, which worked. The closest comment goes to TheCleaner though.

Accepted.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.