We help IT Professionals succeed at work.

We've partnered with Certified Experts, Carl Webster and Richard Faulkner, to bring you a podcast all about Citrix Workspace, moving to the cloud, and analytics & intelligence. Episode 2 coming soon!Listen Now

x

Problem with mail.box

cezarF
cezarF asked
on
Medium Priority
1,042 Views
Last Modified: 2013-12-18
Lately, I have been experiencing that after restarting my Domino server, the
reply and forwarded emails are not routed to the server. There's no sign
that it has been sent to the mail.box. No log.

However, once I deleted the mail.box, shutdown the router, recreate the
mail.box. Everything will work.

It seems to me that the mail.box is corrupted.

Any advise so that I don't need to delete the mail.box everytime I restart my server?

domino 5.0.12
windows 2003
Comment
Watch Question

Groupware Consultant
CERTIFIED EXPERT
Commented:
Strange. This makes me assume that your mailbox-template already has a problem. There is a mailbox.ntf on the server, you could try to re-install that template?

Not the solution you were looking for? Getting a personalized solution is easy.

Ask the Experts

Author

Commented:
Thanks! I thought so. actually this question was from a friend. According to her it happens only to the server in question.
Sjef BosmanGroupware Consultant
CERTIFIED EXPERT

Commented:
You can zip your mailbox.ntf to her if you want to. They are all supposed to be identical. They didn't change their template, did they? C'est bizarre...
Commented:
I would also reccomend that your friend create more than one mail.box on the server. You can run up to 5 mail.boxes from version R5 on. And get that template replaced. If mail.boxes experience a lot of traffice and dead mail then compacting them once in awhile should help. This should be done with the server offline. Good Luck.
CERTIFIED EXPERT
Top Expert 2007
Commented:
Also, it might be wise to get the lastest R 5 version 5.0.13A, or start to migrate to R 6.

I hope this helps !
Commented:
Hmm.. R5.12 has issues with stuck sessions from imail users (cellphones, etc),  R5.013A resolves the stuck sessions, but disables the imail client, or it becomes problematic.  six of one, as they say... :)
Sjef BosmanGroupware Consultant
CERTIFIED EXPERT

Commented:
Great! One more problem solved, but could you tell us what were the real issue and solution?

Author

Commented:
never heard from her again. guess she's busy with other things (problems) now. i'm sure all your comments would have helped. thanks to all
Sjef BosmanGroupware Consultant
CERTIFIED EXPERT

Commented:
LOL
Access more of Experts Exchange with a free account
Thanks for using Experts Exchange.

Create a free account to continue.

Limited access with a free account allows you to:

  • View three pieces of content (articles, solutions, posts, and videos)
  • Ask the experts questions (counted toward content limit)
  • Customize your dashboard and profile

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.