• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 292
  • Last Modified:

NetMail on Linux not starting

I'm running NetMail on a SUSE 8 Enterprise server. The server was restarted last night, and now NetMail will not run.

NetMail is the version that came with NNLS, I don't recall the exact version number.  

Here is the results of the load attempt:
---------------------------------------------------

GSUSE:~ # /etc/init.d/novell-netmail start
Starting NetMail:
GSUSE:~ # Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.

IMS: Loading NetMail Agents for server \GENTREE\Internet Services\Gsuse Messagin
g Server.
IMS: Loading agents.
Starting: /opt/novell/netmail/bin/nmdmc
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
NMDMC: SSL management thread done.
NMDMC: Closing server sockets
NMDMC: Shutting down 0 client threads
NMDMC: Management thread done.
Starting: /opt/novell/netmail/bin/nmapd
Starting: /opt/novell/netmail/bin/smtpd
Starting: /opt/novell/netmail/bin/capd
Starting: /opt/novell/netmail/bin/calagent
Starting: /opt/novell/netmail/bin/modwebd
Starting: /opt/novell/netmail/bin/gkeeper
Starting: /opt/novell/netmail/bin/mailprox
Starting: /opt/novell/netmail/bin/pop3d
Starting: /opt/novell/netmail/bin/imapd
Starting: /opt/novell/netmail/bin/forward
Starting: /opt/novell/netmail/bin/antispam
Starting: /opt/novell/netmail/bin/msgldap

IMS: NetMail agents loaded.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
Nsure Audit Platform Agent: Using primary Secure Log Server 127.0.0.1.
ANTISPAM: No Hosts blocked; unloading
NMAPD: Verifying queue integrity, quick mode.
NMAPD: Queue integrity check complete, now cleaning irrelevant entries.
NMAPD: Queue integrity check complete, starting Queue Monitor [0].
NMAPD: Config monitor thread done.
NMAPD: Load monitor thread done.
NMAPD: Disk monitor thread done.
NMAPD: Message Queue monitor done.
NMAPD: Shutting down 0 client threads
NMAPD: Writing queue agent list
NMAPD: Closing queue database
NMAPD: Shutdown complete

GSUSE:~ #
--------------------------------------------------

Is there a more detailed log somewhere?

Mail is down, so if anyone has any ideas, that would be GREAT!
Thanks in advance,
Ted
0
bereanbs
Asked:
bereanbs
  • 3
  • 2
1 Solution
 
ShineOnCommented:
Are all of the other agents still running?  Is the process for nmapd still running?  Have you tried restarting the nmapd component, by doing a "kilall -9 nmapd" command?  It's supposed to re-launch itself...

I don't know if nsure audit logs anything of use for you - I don't know that much about it to be honest.

Are these entries you posted from /var/log/messages?
0
 
ShineOnCommented:
Oops, miskeyed "killall."
0
 
bereanbsAuthor Commented:
No, the log that I posted was from the terminal when I attempted to start NetMail.

It looks to me like everything that starts loading then unloads. I have manually stopped the services and tried restarting them with the novell-netmail script.

/var/log/messages did not have anything relevant - it was all old stuff.

0
 
ShineOnCommented:
I only see a shutdown message from NMAPD.  Did you check top / KDE system Guard to make sure none of the pieces were there?

Did you check the other entries in var/log to see if there was a log file other than messages that might have the NetMail logging?
0
 
bereanbsAuthor Commented:
This is resolved. I was finally able to get permission to restart the server, and that seemed to resolve the issue. SO, in the end, I have no idea why NetMail went out to lunch in the first place. I also opened a Novell incident, but they didn't really find anything wrong either. There is some strange WebAdmin issue, but I don't think this has anything to do with why NetMail wasn't working. I am continuing to work with Novell on that issue, so this can be closed.
0

Featured Post

Free Tool: SSL Checker

Scans your site and returns information about your SSL implementation and certificate. Helpful for debugging and validating your SSL configuration.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

  • 3
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now