?
Solved

AD Replication Error Event ID 1083

Posted on 2006-04-22
15
Medium Priority
?
2,376 Views
Last Modified: 2012-01-13
Hi,

I have two DC's, one running Exchange and the other RAS. I am getting NTDS Replication errors on the RAS server. When these errors occur on RAS server, MSFTPSVC errors occur on the Exchange server at the same time. Also, up to a week ago I was getting Browser error on the Exchange server but then it stopped. I made no change to make it stop.

I learned even though the RAS server has one nic, it has to transport adapters. One for DC and the other for RAS. This is was the intial problem which led to Computer Browser error. The RAS transport adapter was taking the backup role and the other DC kept failing on the retrieving the backup lit too many times.

I have dont netdiag and nltest on RAS DC. It skipped the trust relationship test in netdiag. NLTEST failed on /sc-verify:domain. Came back with I_NetlogonControl failed : status - 1355 0x54b ERROR_NO_SUCH_DOMAIN. I have tried the shortname as well as the full doamin name. NLTEST /dsgetdc:domain /gc came back with DC name of server and one of the RAS DHCP assigned IP's rather than the static ip configured on the single nic.

     
0
Comment
Question by:llib21
  • 9
  • 3
  • 2
  • +1
15 Comments
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 16515359
Hi llib21,

dcdiag shows a lot more than netdiag in 2003   can you run it and post results for me

Cheers!
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 16515369
llib21,

http://www.petri.co.il/forums/archive/index.php/t-1773.html

can you verify the trusts you have set up for me?
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16515394
Everything in dcdiag passed for RAS server. The Exchange server has a passed the trust relationship test to Ras server but Ras server to Exchange server has not passed. I am looking into this other article of your and will let you know this evening as I have to leave for a class right now. Thanx Jay Jay 70.
0
Nothing ever in the clear!

This technical paper will help you implement VMware’s VM encryption as well as implement Veeam encryption which together will achieve the nothing ever in the clear goal. If a bad guy steals VMs, backups or traffic they get nothing.

 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 16515407
no worries, its 2am in Aus and i have the Girlfriends Greek Grandmother lunch tomorrow but i will try and check in tomorrow morning

Cheers and Good luck!
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:stafi
ID: 16516800
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16516905
Jay Jay70 - I have read the article and added the ports to my Sonicwall TZ170 (lan to lan). However, I ran replmon, added both servers to monitor list. Checked trust relationship on both servers and they state no trust relationship. I don't understand this....

Stafi - I called MS and got that hot fix. Trying it now.

I recently put both servers into native mode (server 2003 versus pre-2000; didn't reboot yet) and rebuilt DNS one at a time (due computer browser errors).
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16516929
Stafi - The hotfix is included in the service pack one of Server 2003 which is already installed. Any other thoughts....
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16516944
----This is the error I get on the RAS server----

Event Type:      Warning
Event Source:      NTDS Replication
Event Category:      Replication
Event ID:      1083
Date:            4/21/2006
Time:            7:45:04 AM
User:            NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON
Computer:      SK1RAW2K3
Description:
Active Directory could not update the following object with changes received from the domain controller at the following network address because Active Directory was busy processing information.
 
Object:
CN=Administrator,CN=Users,DC=bluecanyonpartners,DC=com
Network address:
1d5530e6-930e-416f-b198-ddb35ec1f69b._msdcs.bluecanyonpartners.com
 
This operation will be tried again later.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.


----This is the error I get on Exchange server----

Event Type:      Warning
Event Source:      MSFTPSVC
Event Category:      None
Event ID:      100
Date:            4/21/2006
Time:            7:45:04 AM
User:            N/A
Computer:      SK2EXW2K3
Description:
The server was unable to logon the Windows NT account 'Administrator' due to the following error: Logon failure: unknown user name or bad password.  The data is the error code.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Data:
0000: 2e 05 00 00               ....    
0
 
LVL 51

Accepted Solution

by:
Netman66 earned 1400 total points
ID: 16516995
On both servers, make sure that the real NIC that is attached to the LAN is at the top of the binding order.  If you need to change this, reboot the server afterwards.

Let us know.
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16517024
Netman66- I don't understand. Where do I check the binding order? How do it put it at the top if needed?
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16517042
When I do ipconfig on RAS server it comes back with RAS ip first then DC (physical nic) ip second. The second nic on Exchange server is disaled. How do I change the binding here on the RAS server?
0
 
LVL 51

Expert Comment

by:Netman66
ID: 16517063
Right-Click My Network Places and select Properties.
Go to the menu Advanced, then Advanced Settings.
In the Connections pane move the NIC to the top using the arrows to the right of the pane.

Reboot the server.
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16517347
Netman66- Sorry, went out for dinner. I took a look at RAS server, it has the nic on the top but the Exchange server had the disabled nic on top (LAN 2) then currently used nic on second (LAN1). I switched that order around. Rebooted Exchange server which I changed. It's rebooting right, I will let you know.
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16517492
After the reboot, it seems to working fine. I had one error, DCOM service failed related to ExchangeIS. I fixed it and restarted Exchange services. No error after restart. I did sync up the directory partitions on both servers with no errors using REPLMON. So I guess I should wait till morning to see if this error shows up again. I will update again in 12 hours.
0
 

Author Comment

by:llib21
ID: 16518993
I wanted to update this thread. I have not seen the replication error this morning on either server. The NIC binding seems to have fixed it. Thank you everyone for your help.
0

Featured Post

Concerto's Cloud Advisory Services

Want to avoid the missteps to gaining all the benefits of the cloud? Learn more about the different assessment options from our Cloud Advisory team.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Organizations create, modify, and maintain huge amounts of data to help their businesses earn money and generally function.  Typically every network user within an organization has a bit of disk space to store in process items and personal files.   …
On July 14th 2015, Windows Server 2003 will become End of Support, leaving hundreds of thousands of servers around the world that still run this 12 year old operating system vulnerable and potentially out of compliance in many organisations around t…
Integration Management Part 2
With just a little bit of  SQL and VBA, many doors open to cool things like synchronize a list box to display data relevant to other information on a form.  If you have never written code or looked at an SQL statement before, no problem! ...  give i…

850 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question