samba issue


  Hi...  

     i am trying to configure samba on RHEL-4 system which i made it as a PDC ..  .. I installed and configured samba.. but i am not able to login from a windows XP client. because of some security issue

       whenever i gives the 'net' command to check something.. i always get the message..
 
                         ads_connect: Transport endpoint is not connected

   for example...  if i give the command...
 
   net user info 'a username'

   ads_connect: Transport endpoint is not connected


  please help me to solve this issue....

Regards



   




mshajanAsked:
Who is Participating?
 
mjdmeConnect With a Mentor Commented:
Start Regedit, navigate to:

 HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetLogon\Parameters

and change

 "RequireSignOrSeal"=dword:00000001

to

 "RequireSignOrSeal"=dword:00000000
0
 
bmquintasCommented:
Please post your smb.conf file and the result of "net groupmap list"
0
 
mshajanAuthor Commented:
Hi,
  here ia what u asked for

  smb.conf......

  [global]
        workgroup = AGG
        netbios name = DC
        server string = AGG Domain Controller
        interfaces = 192.168.20.15/24
        encrypt passwords = Yes
        map to guest = Bad User
        passwd program = /usr/bin/passwd %u
        passwd chat = *New*password* %n\n *Retype*new*passwor
l*authentication*tokens*updated*successfully*
        unix password sync = Yes
        log file = /var/log/samba/%m.log
        max log size = 0
        socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF
        # domain admins = root
        add machine script = /usr/sbin/useradd -d /dev/null -
/ -M %u
        add user script = /usr/sbin/useradd -d /opt1/samba/AG
s /bin/bash %u
        delete user script = /usr/sbin/userdel %u
        add group script = /usr/sbin/smbgrpadd.sh "%g"
        logon path = \\%L\profiles\%U
        logon drive = h:
        logon home = \\%L\home\%U
        logon script = logon.bat
        domain logons = Yes
        os level = 64
        username level = 10
        preferred master = Yes
        domain master = Yes
        local master = Yes
        dns proxy = No
        wins support = Yes
        guest account = smbguest
        load printers = yes
        printer admin = hasan
        printing = lprng
        admin users = Administrator, root, hasan, mshajan
        username map = /etc/samba/smbusers
        passdb backend = smbpasswd

[home]
        comment = Home Directories
        path = /opt1/samba/AGG/homes
        read only = No
        create mask = 0664
        directory mask = 0775

[netlogon]
        comment = Network Logon Service
        path = /opt1/samba/AGG/netlogon
        create mask = 0644
        guest ok = Yes


[profiles]
        path = /opt1/samba/AGG/profiles
        read only = No
        create mask = 0600
        directory mask = 0744
        guest ok = Yes
        browseable = No

[updates]
        path = /opt1/samba/AGG/updates
        directory mask = 0744
        browseable = Yes
        read only = Yes

[public]
        path = /opt1/samba/AGG/public
        directory mask = 0775
        browseable = Yes
        read only = no

[IT]
        path = /opt1/samba/AGG/it
        directory mask = 0775
        browseable = Yes
        create mask = 0664
        read only = no

[root@dc root]# net groupmap list

System Operators (S-1-5-32-549) -> -1
Replicators (S-1-5-32-552) -> -1
Guests (S-1-5-32-546) -> -1
Domain Users (S-1-5-21-4203542466-1092994650-519671676-513) -> users
Domain Admins (S-1-5-21-4203542466-1092994650-519671676-512) -> domadmins
Domain Guests (S-1-5-21-4203542466-1092994650-519671676-514) -> nobody
Power Users (S-1-5-32-547) -> -1
Print Operators (S-1-5-32-550) -> -1
Administrators (S-1-5-32-544) -> -1
Account Operators (S-1-5-32-548) -> -1
Backup Operators (S-1-5-32-551) -> -1
Users (S-1-5-32-545) -> users

  Initially in the groupmap list, Domain Users, Domain Admins and Domain Guests were also mapped to  ' -1 '   . Then i manually mapped to unix groups users,domadmins, nobody respectively..

  So please help me in this regard..


  Thanks












0
 
bmquintasCommented:
hummm, please also attach /var/log/samba/smb.log
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.