[Okta Webinar] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
?
Solved

my site is now taking very long to load

Posted on 2006-05-19
22
Medium Priority
?
171 Views
Last Modified: 2013-12-24
We have had this Intranet site running for almost 6 years which was created in FP. We update it from time to time. About 3 weeks ago it stop working the way it used to work. It now loads up very very slow when you call it up with your I.E. from any computer on our LAN. I made a copy of it and put it on another server and still it loads up very very slow from any computer on our LAN.

Any suggestions on what to check?
0
Comment
Question by:jsarinana
  • 10
  • 7
  • 3
  • +2
22 Comments
 
LVL 7

Expert Comment

by:MessHallMan
ID: 16721087
Has there been any significant change in the defualt home page for the website?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16721098
Thanks MessHallMan.

No not at all
0
 
LVL 29

Accepted Solution

by:
coreybryant earned 375 total points
ID: 16721450
It could be hundred of things, code, internet connection etc.  http://www.timeforweb.com/frontpage/forum/forum_posts.asp?TID=5587&PN=1

Is it HTML?   It is PHP?  Is it ASP?

Does it use a database?  if so, do you use DNS or DNS-less connections?

do you use a lot of FP web components?

Do you host this yourself?  If so, are you the SA for the server?

-Corey
0
Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

 
LVL 13

Assisted Solution

by:bigbillydotcom
bigbillydotcom earned 375 total points
ID: 16735624
i would:

1 - reboot the webserver (this clears any cobwebs)

2 - make sure the site runs good when surfed on the webserver itself (this rules out network issues as cause for site displaying properly)

3 - try to ping the IP address from a networked pc to see if it is a networking problem (I have seen this with network cards that just go bad - at a command prompt type ping -t xxx.xxx.xxx.xxx (where xxxx is ip address of webserver)  - hit ctrl-c to stop pings

4 - make sure you havent added any antivirus or other things to the webserver that would cause it to analyze/block requests

5 - make sure you havent added any antivirus or other things to the networked pc's that would cause it to analyze/block requests to the webserver

6 - follow step-by-step guide to IIS admin at http://www.bigbilly.com/bbdc/howto

lemme know what u find out
bbdc
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:bigbillydotcom
ID: 16735649
also - are there any flash animations on the page you are surfing?
if so - they could be misconfigured or corrupt or  swf files missing

also - try to surf directly to a page rather than waiting for a default document to show up

try adding the intranet site to your list of trusted sitees in IE

try another browser and seee if it is still happening
0
 
LVL 2

Expert Comment

by:Eme-Eleonu
ID: 16770356
If you use a proxy on your LAN, bypass it on IE for the intranet site.

Your problems seems to be a network issue if all the above dont work- I bet your IT is impementing something on the network that you are not yet aware of. Liase with them to resolve this.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16794426
Bigbillydotcom,
Thanks,

I tried another brower (Firefox) and bam! it comes up just fine. When I use I.E. is takes about 90 seconds. I notice that the main page of this web site is the only one that does this. This page has about 15 Hover buttonswhich we created in Frontpage on it and I suspect that is my problem. Any suggestions?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16836611
Any one know if there is a quick way to solve this button problem? anyway to just turn off the hover action?

Thanks
0
 
LVL 29

Expert Comment

by:coreybryant
ID: 16836686
The hover buttons are Java.  I would seriously consider getting rid of those Java buttons.  There are issues with MS and Sun and Java just does not play nicely with IE at times.  

You can't turn them off, but you can use images or text or something else.

-Corey
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16836867
Thanks coreybryant,

I was looking for a quick way out but is sounds like I will have to brake out the old rusty web skills and do some changes. What sticks is that it has worked fine for years and I suspect a E.I. upgrade screwing things up...
0
 
LVL 29

Expert Comment

by:coreybryant
ID: 16836906
For awhile there, IE would lock up on me and I would have to shut it down & restart. Then the webpage that had Java would work.

You might try going to Java and seeing if they have an update - but you also have to remember, you are only doing that for your computer, not others that are browsing

-Corey
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16836920
-Corey,
This is happening to all my users running E.I.
0
 
LVL 13

Expert Comment

by:bigbillydotcom
ID: 16837066
jsarinana
i bet it is a setting in internet explorer
when you update your jvm at http://www.java.com (which ALL XP users have to)
it automatically checks "Use JRE version xxxxx for applet" (Tools...Advanced....Java(Sun)
try unchecking that
then, make sure you have a check JIT compiler for virtual machine enables
under Microsoft VM (same page, just scroll down a little)
save those changes, close all browser windows
and try again
I bet your problem goes away
I agree with Corey - as much as I love those buttons, they are a pain at times

0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16837147
Thanks bigbillydotcom,
In I.E. Tools->Internet optons_Adv
I turned off Jave Sun JRE 1.5.0_06

but i cannot find where toturn on JIT???
0
 
LVL 29

Expert Comment

by:coreybryant
ID: 16837154
If it is happening to all your users - consider something else.  If you like the effect - you might consider doing flash or something.  But of course that can increase your load time as well.

-Corey
0
 
LVL 29

Expert Comment

by:coreybryant
ID: 16837187
Look under Microsoft VM

-Corey
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16837441
coreybryant

I tried it on three diff. computers still does not work.

Thanks
0
 
LVL 29

Expert Comment

by:coreybryant
ID: 16837493
What does not work? Turning on the JIT or something else?  

What OS do you have - and IE version?

-Corey
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16837526
When loadinf web site it is very slow and the buttons kind of flash out of control. This happens with or without Microsoft VM JIT.

I.E. 6.0
0
 
LVL 29

Expert Comment

by:coreybryant
ID: 16837560
Have you tried to clear your internet cache ?   You might need to reboot.  And then try the site.  Shut down IE and then try the site again


You sure you like those hover buttons?

-Corey
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16837608
I did until a week ago. I guess I'll tear them out.

Thanks
0
 
LVL 1

Author Comment

by:jsarinana
ID: 16837643
Sorry coreybryant,
I split the points with you and bigbillydotcom.

Thanks
0

Featured Post

Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

When setting up new project requests for our site, one of the most powerful tools our team has available to use is Axure (http://www.axure.com/). It’s a tool for creating software and web prototypes that can function and interact as if it were the a…
This guide will walk you through the essential considerations and tech stack for building scalable websites. Know how to grow your business the smart way!
The purpose of this video is to demonstrate how to create a Printer Friendly PDF on a WordPress Page. This will be demonstrated using a Windows 8 PC. Tools Used are Photoshop, Awesome Screenshot” Google Chrome Extension, and SmallPDF.com Log…
The purpose of this video is to demonstrate how to reset a WordPress password if you are locked out and cannot reset the password. A typical use would be if you cannot access the email to which WordPress would send the password recovery email to…
Suggested Courses
Course of the Month18 days, 22 hours left to enroll

834 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question