Cannot set mail to deliver to Exchange inbox

Posted on 2006-05-31
Last Modified: 2010-03-06
Setup a user on an Exchange Account via VPN and when I went to setup the mail delivery to their Exchange mail box I received the following error. "The specified default store could not be opened.  Please make sure you can access your default store and try again."

Other users are setup and using the system. I have been able to access in the past. Works great when using OWA.

I setup the same account on my PC and it does not work so it is not PC specific. Tried a new profile, same result. I tried to access another account (stored in a different profile on my PC) that I had accessed before but it does not work, same error.

So, this looks liek a server specific issue but nothing has changed. I setup another account following teh same procedure to anotehr remote domain and that worked. This seems to eliminate any issue with LMHOSTS (this other domain was not in my host file either but it works great.

Any help would be greatly appreciated.
Question by:ITA-support
    LVL 4

    Expert Comment

    Any chance you can test the account's access on the LAN? I'd like to eliminate the VPN portion.  Did I understand you right when you said this account works with OWA?

    Also, was this account created any differently compared to an account that works?

    Author Comment

    OWA does work. It was created the exact same way as the other accounts which do not have problems.

    Eliminating the VPN is a more difficult issue as the user is a remote worker in Georgia and the server is in Pennsylvania. I do not get to that site very often but will try from the LAN next time I am there.
    LVL 4

    Expert Comment

    Hmm... Typically that error is generated when there is a profile issue...  But you've said that you created a new profile and get the same results...  Accounts created after this, work, so it doesn't appear to be a RUS issue... As a last resort, you can try to delete the account, recreate it, and re-attach it to the mailbox...

    I would try to create the profile on the LAN, and see if that works first though...

    Author Comment

    Lucky, albeit confusing, the issue cleared itself up this weekend. The user tried again and this time, it set the delivery location to be the Exchange mailbox with no issues.

    I have no idea what caused it to start working. Thank you all for you rhelp.

    Accepted Solution

    PAQed with points refunded (250)

    Community Support Moderator

    Featured Post

    How to run any project with ease

    Manage projects of all sizes how you want. Great for personal to-do lists, project milestones, team priorities and launch plans.
    - Combine task lists, docs, spreadsheets, and chat in one
    - View and edit from mobile/offline
    - Cut down on emails

    Join & Write a Comment

    Suggested Solutions

    Create high volume marketing opportunities using email signatures with these top 10 DOs and DON'Ts of email signature marketing.
    "Migrate" an SMTP relay receive connector to a new server using info from an old server.
    In this Micro Video tutorial you will learn the basics about Database Availability Groups and How to configure one using a live Exchange Server Environment. The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability grou…
    To add imagery to an HTML email signature, you have two options available to you. You can either add a logo/image by embedding it directly into the signature or hosting it externally and linking to it. The vast majority of email clients display l…

    755 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

    Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

    Join & Ask a Question

    Need Help in Real-Time?

    Connect with top rated Experts

    18 Experts available now in Live!

    Get 1:1 Help Now