We help IT Professionals succeed at work.

Support Code 0x85010014 synching activesync remotely - not using USB cable

looknow12
looknow12 asked
on
54,491 Views
Last Modified: 2012-06-27
I read a few articles on this but nothing seems to help me so far.

When I sync with Windows Mobile 5, I receive the message Syncrhonizing Folders, then View Status: Support Code 0x85010014.  Sync time is not updated and nothing is synched.

On a Smart Phone Second Edition, I receive HTTP_500 error.  Please help.
Comment
Watch Question

Expert of the Year 2007
Expert of the Year 2006

Commented:
Make sure that you haven't got require SSL enabled on either /exchange, /Microsoft-Server-ActiveSync or /oma virtual directories in IIS Manager.

Are you getting authentication issues indicated in the event viewer? If so, you need to tweak the authenticating settings is IIS Manager: http://www.amset.info/exchange/mobile-omafba.asp

Simon.

Author

Commented:
No this didn't help.  It had been working, and I must have done something to make it fail.

Author

Commented:
I notice if I try to browse https://servername/microsoft-server-activesync I receive a message that the name on the certificate is invalid or does not match.  Strange though because I don't think anything there has changed.  the certificate issued to is the same as the web url.

Author

Commented:
I also receive an activesync event

Unexpected Exchange mailbox Server error: Server: [xxxxxxxxxxxx] User: [xxx@xxx.com] HTTP status code: [400]. Verify that the Exchange mailbox Server is working correctly.

Author

Commented:
Ohh, I fixed it.  I had tried to add another web site.  When troubleshooting this I removed it, but I still had Host Headers.  

Will Mobile Server Activesync not work with host headers?
Expert of the Year 2007
Expert of the Year 2006
Commented:
This problem has been solved!
(Unlock this solution with a 7-day Free Trial)
UNLOCK SOLUTION

Author

Commented:
If I create another "Web Site" and add host headers to it doesn't seem to be a problem so I guess if I inadvertly point dns entries to this server and have no host headers to pick it uo, it will always flow to the Default Web Site.

I must be careful of this.
I just fixed this on some new Treo 700wx smartphones running mobile 5.  Here is the microsoft KB article I used.  http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/817379 .  I hope this helps.
Pete LongTechnical Architect
CERTIFIED EXPERT
Distinguished Expert 2019

Commented: