Go Premium for a chance to win a PS4. Enter to Win

x
?
Solved

TrueVector service error in log

Posted on 2006-06-14
10
Medium Priority
?
940 Views
Last Modified: 2008-02-01
Hello,
Not sure I've categorised this right but oh well.

I get 1-4 of these errors in my error log every time I use my computer:

TrueVector Service TrueVector driver: Driver install or load failure: LoadNTDeviceDriver. Win32 error: The system cannot find the file specified.  

I have gathered from other questions that this is related to ZoneAlarm. I think this must have been installed when I installed my Cisco VPN. However, this problem has only occurred since April and the errors come up whether or not I use the VPN. I'm not sure if it is actually causing problems with the computer performance but I have had a few times recently when the whole computer stops responding and I have to turn it off.
Things that I changed in April:
I started using outlook express for my Webmail emails.
Thats all I can think of.

Although there is another question with this same issue, the links to the solution at the ZoneAlarm site posted on that question don't work anymore! I can't find the files related to Zone Alarm anywhere on my computer either.

Warning: I am definitely not an expert so talk slowly and loudly please.

Oh yeah:
I have a Fujitsu siemens Scenic E300 with Windows XP Pro.
0
Comment
Question by:Tara1981
  • 5
  • 5
10 Comments
 
LVL 15

Accepted Solution

by:
venom96737 earned 600 total points
ID: 16903126
sounds like you had zone alarm at some point ni time and tried to uninstall it in the add/remove programs.  What you need to do is delete vsmon.exe and VSDATANT.sys
0
 
LVL 15

Expert Comment

by:venom96737
ID: 16903128
might have to do this in safe mode
0
 
LVL 15

Expert Comment

by:venom96737
ID: 16903165
the easiest way to find them is to use search files and folders
0
Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 

Author Comment

by:Tara1981
ID: 16903576
Thanks for the quick response.
I don't remember uninstalling but it sounds like something I might do!
I have deleted vsdatant.sys.
Couldn't find vsmon.exe but I'm assuming that means it isn't there anyway.
I will have to check my error log tomorrow to see if the problem is sorted.
Thanks again.
0
 

Author Comment

by:Tara1981
ID: 16909893
Ok, now there is a new error and instead of there being 3 or 4 errors there is about 100, and the PC has only been on a few minutes!
The errors alternate like so:
15 June 2006 TrueVector Service TrueVector engine: [SAPI] 249 2  
15 June 2006 TrueVector Service TrueVector engine: [SAPI] 253 C:\WINDOWS\system32\vsdatant.s ys  

Any ideas?
This is a bit scary. My error log is massive.
0
 

Author Comment

by:Tara1981
ID: 16910107
I have decided to uninstall and reinstall my Cisco VPN client as I think its something to do with this from this site here: http://forums.techguy.org/windows-nt-2000-xp/335147-solved-truevector-driver-driver-install.html

My event log only says dates not times so its difficult to know whether I have sorted it out by doing this until tomorrow! (there is probably a way round this but I don't know it).
Thanks for your help anyway.
0
 
LVL 15

Expert Comment

by:venom96737
ID: 16910891
TrueVector Service TrueVector engine is zonealarm firewall try uninstalling and reinstalling zone alarm
0
 

Author Comment

by:Tara1981
ID: 16911661
Uninstalling Cisco VPN through their uninstall tool effectively removed all the files that were causing problems (vsdatant etc). I think zonealarm must be integrated into the Cisco VPN (as suggested in the link contained in my last post) and as there is no Zone Alarm firewall obviously present on my system (no interface or anything, no files called zone alarm or anything similar). Having reinstalled Cisco VPN, I am waiting to see if there are still problems so wait for my next post before working on the problem anymore as I don't want to waste anyone's time.
Thanks for all your ideas so far.
0
 
LVL 15

Expert Comment

by:venom96737
ID: 16914516
good deal Tara
0
 

Author Comment

by:Tara1981
ID: 16919109
Ok, no errors in the log today so I guess that means its sorted for now.  Just for the record, it was uninstalling Cisco VPN with their uninstall tool and then reinstalling that solved the problem.
0

Featured Post

Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Sometimes people don't understand why download speed shows differently for Windows than Linux.Specially, this article covers and shows the solution for throughput difference for Windows than a Linux machine. For this, I arranged a test scenario.I…
When you start your Windows 10 PC and got an "Operating system not found" error or just saw  "Auto repair for startup" or a blinking cursor with black screen. A loop for Auto repair will start but fix nothing.  You will be panic as there are no back…
This Micro Tutorial will teach you how to add a cinematic look to any film or video out there. There are very few simple steps that you will follow to do so. This will be demonstrated using Adobe Premiere Pro CS6.
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…

971 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question