Solved

server/remote "Loading..." hangs

Posted on 2006-06-15
11
255 Views
Last Modified: 2012-05-05
Anyone know how a make this not happen? It seems to be faster when I log on as administrator rather than an EU.
0
Comment
Question by:Tork4840
  • 6
  • 5
11 Comments
 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
Comment Utility
Do you think you could be a little less cryptic with your question?

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:Tork4840
Comment Utility
Sorry. This is in refrence to the remote web workplace. when logging into the http:server/remote user name and password are accepted and you sart to get the main menu screen the bar with the SBS logo comes up along with the links log off and main menu at the top. Below the bar in the middle of the page "Loading..." appears before bringing up the main menu. I can click the man menu link and the menu responds wich can be a bit much for EU. If you set it there long enough it will bring it up on its own.
0
 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
Comment Utility
Sounds to me like your Antivirus is running rampant on these files.  What AV program do you have installed on the server?

If it's Symantec, ETrust or McAfee check out http://support.microsoft.com/kb/821438

Jeff
TechSoEasy
0
 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
Comment Utility
The other thing that can cause this is if you have a second server on your network that is not turned on or if you HAD a second server that is no longer there.

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:Tork4840
Comment Utility
There is no anti virus on SBS as of now still researching to find what to use. (Everything else is Mcaffe on a current grant number)

SBS was the last server added and nothing has been removed just demoted.
0
Enabling OSINT in Activity Based Intelligence

Activity based intelligence (ABI) requires access to all available sources of data. Recorded Future allows analysts to observe structured data on the open, deep, and dark web.

 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
Comment Utility
What do you mean SBS was the last server added?????  You can't just add an SBS machine to an existing network.

Well, actually you can, but it's not as simple as that.  The ONLY way to add an SBS to an existing domain is by explicitly following this KB article:  http://support.microsoft.com/kb/884453.  

Howver, you will note that this is not recommended as a migration or upgrade path.  

Can you explain a bit further what you did, and what other servers are on your network?

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:Tork4840
Comment Utility
I follwed the KB article you mentioned. It worked pretty well just followed the instructions. This was back in April-ish.

I have 2 NAS, 3 app a backup DC a SQL, WEB and a utility (cameras Epo ect.)  
0
 
LVL 74

Accepted Solution

by:
Jeffrey Kane - TechSoEasy earned 500 total points
Comment Utility
Are all of your additional servers in the Active Directory OU of \MyBusiness\Computers\SBSServers ??  If they aren't then that could be the problem, especially the Application Servers... The way that the general user RWW main menu gets built, it wants to create a menu link to any network application servers, and it sounds like it's looking for them but timing out.

If you don't want any of these to be on the menu anyhow, you can edit the registry key for this item.

It's HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SmallBusinessServer\RemoteUserPortal\KWLinks

Set the DWORD AppTS value to 0.

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:Tork4840
Comment Utility
Yes all servers are in the SBS Server OU. The main menu only gives the administrators a link "connect to servers" The EU main menu dose not have that link. They do have the "connect to my computer at work" link. I think file is client.aspx or possilbe what ever tells it to use client.aspx vers. admin.aspx
0
 
LVL 74

Expert Comment

by:Jeffrey Kane - TechSoEasy
Comment Utility
Tork4840,

You need to modify the registry key as I described above.  That is what generates the menu page.  You'll note that there are two main keys there, KWLinks and AdminLinks (KW stands for Knowledge Worker).  Disabling the AppTS key should stop the menu page from trying to connect to those servers which is what's causing the delay.  Obviously they aren't connecting because the menu item isn't appearing on the page.

Jeff
TechSoEasy
0
 

Author Comment

by:Tork4840
Comment Utility
That fixed it. Thank you
0

Featured Post

Enabling OSINT in Activity Based Intelligence

Activity based intelligence (ABI) requires access to all available sources of data. Recorded Future allows analysts to observe structured data on the open, deep, and dark web.

Join & Write a Comment

Written by Glen Knight (demazter) as part of a series of how-to articles. Introduction One of the biggest consumers of disk space with Small Business Server 2008(SBS) is Windows Server Update Services, more affectionately known as WSUS. For t…
I’m often asked about newer and larger USB drives connected to SBS2008 and 2011 failing Windows Server Backup vs the older USB drives not failing. As disk space continues to grow and drive technology change SBS2008 and some SBS2011 end up with the f…
Internet Business Fax to Email Made Easy - With eFax Corporate (http://www.enterprise.efax.com), you'll receive a dedicated online fax number, which is used the same way as a typical analog fax number. You'll receive secure faxes in your email, fr…
This video explains how to create simple products associated to Magento configurable product and offers fast way of their generation with Store Manager for Magento tool.

762 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

16 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now