Unable to Receive external mail

Hi,
I have set up an exchange 2000 server on the same machine as my DC and DNS server.
Users are able to send email without a problem but are unable to receive external mail.
I have set up my mx record correctly with my domain host, and I can telnet through my firewall to my mail server mail.dotcommobiles.com on port 25.
What could be the problem?

J Whelan
yinkaolaAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
SembeeConnect With a Mentor Commented:
Is the domain listed in recipient policy?
Has it ever worked?

Its odd because according to the DNS report your server is accepting email for abuse and postmaster

http://www.dnsreport.com/tools/dnsreport.ch?domain=dotcommobiles.com

Does the account you are trying to use have an email address listed on the email addresses tab?

Simon.
0
 
imnajamCommented:
Hi yinkaola,

can you list any error received? did you try to send yourself an email from any free email server like hotmail.com or yahoo/? if mail is not deliver it generate Non-Delivery Report, do you have any ndr?

Cheers!
0
 
yinkaolaAuthor Commented:
At first i got the following NDR:

<administrator@dotcommobiles.com>: host mail.dotcommobiles.com[87.75.150.132]
    said: 550 5.7.1 Unable to relay for administrator@dotcommobiles.com (in
    reply to RCPT TO command)

Then I changed the FQDN under SMTP virtual server properties to reflect my mx record and A name to:

mail.dotcommobiles.com

I tried again to send a message to a user and got a reply from postmaster@dotcommobiles.com saying:

This is an automatically generated Delivery Status Notification.

Delivery to the following recipients failed. user@dotcommobiles.com



I Hope this is enough information for you to help.

J Whelan
0
 
imnajamCommented:
yinkaola,

can you create a temp account and post it here, so I will try sending a test mail to you.

beside that, can an exchange user interchange email ?
0
 
yinkaolaAuthor Commented:
sorry for the delay in replying
It seems I was a little too impatient in waiting for my MX record to propagate the internet.
Immediately after setting the last comment mail started to arrive.
Thank you all for your help with this problem.
I will try not to be so impatient in future
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.