trouble??? after installing crystal reports xi release 2 --- HELP !!!!

I have ... installed on my local workstation (the programs are not installed on the server...)
crystal reports XI developer edition (sp2)
visual studio 2005

I downloaded & installed & re-registered the "CRXI release 2"

and NOW... ouch... EVERY TIME i open crystal reports (from the ~Start \ Programs...) it tries to configure release 2 AGAIN ???
"Please wait while windows configures Crystal Reports XI Release 2"

I also get another message during this process ... the one that says:
"Server Busy... switch... Retry"

HELP... i have so much work to do & it's taking forever to get over these problems
myBabyDBAAsked:
Who is Participating?
 
frodomanConnect With a Mentor Commented:
I don't know about this exact circumstance, but often problems similar to this may occur if there is a previous version of Crystal on the workstation.  There is sometimes a conflict in the registry if the older version isn't first removed; however, you'll usually see an error message during the installation that will indicate a partial installation failure.  Did you see any error messages during the install?

Another general (non-Crystal) possibility is that you don't have rights to write to the registry on your workstation.  If the registry settings aren't saved then every time the application launches it 'thinks' it's the first time.
0
 
myBabyDBAAuthor Commented:
was i supposed to uninstall crystal XI first?
can i check something in the registry? what should i look for?

i don't recall any error during install, only AFTER restart & opening it for the first time (AND every time there after)

I downloaded the files to the server & ran the installation by double-click on the crxir2.part1.exe file... did i do something wrong there? OH... by-the-way... what is the 2nd file for? crxir2.part2.rar
0
 
myBabyDBAAuthor Commented:
thanks frodoman... it was an installation error, but since i felt you left me hanging, i gave you a "good" rating...

with no solutions, i decided to go back & re-install crystal release 2. still nothing. so i did it again. then finally... the 3rd time (after days of frustration) i DID get an installation error (as you suggested, but i had not noticed).

"Error 1719 The windows installer service could not be accessed...."  

just thought i'd let you know what happened.
Thanks for push in the right direction!!!
0
 
frodomanCommented:
Glad you've got it working.  Sorry about leaving you hanging - I only participate in this forum when my schedule allows so I sometimes disappear for a while when I'm bogged down.

Cheers,

frodoman
0
 
Jim P.Commented:
I found a resolution for this. The Crystal Reports XI Release SP2 installer 914-00806-085.part1.exe) is missing a reg key installer for the [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Business Objects\Suite 11.0\Crystal Reports\Keycodes\CR Pro] key. Copy off a 10.5 version or from a working machine and edit to match the 11.0 version keys.

Then you should be good.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Business Objects\Suite 11.0\Crystal Reports\Keycodes\CR Pro]
"THX1138"=dword:hexnum
"Version"="11.#.#.######"
@="1
REG-KEY-####-#####3
#########
#########
"
"Serial"="#########"

Open in new window

0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.