• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 184
  • Last Modified:

services failed

hello
i am not able to see any device that are there in the server.
it says Plug & play services failed.  device manager is blank
not able to see the LAN card. it is a IIS server my sites are working but i m not able to use FTP . and not able to manage the server.
can any one help .
himanshu.
0
himanshu_p
Asked:
himanshu_p
  • 2
1 Solution
 
f-kingCommented:
Hi
This is a solution from microsoft:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;311504

Hope this helps
0
 
Pete LongTechnical ConsultantCommented:
Device Manager Empty

First try starting it by
Start > Run > Devmgmt.msc {enter}

still no joy?

Click Start, click Run, type services.msc, and then click OK.
Double-click Plug and Play.

If you receive a Configuration Manager message, click OK.
In the Startup Type list, click Automatic, and then click OK.
Close Services.
Restart the computer


still no joy?

If Device Manager is showing nothing, then Its the plug and play service that is the problem. But if the Device manager is showing the system_name and not showing any devices in the window, then check the security permissions on the Registry key HKLM\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\ENUM .The SYSTEM account must have full control permissions on this key in order for the Device manager to list all the devices in the window
0
 
f-kingCommented:
can you please tell us which option worked for you
0

Featured Post

Concerto's Cloud Advisory Services

Want to avoid the missteps to gaining all the benefits of the cloud? Learn more about the different assessment options from our Cloud Advisory team.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now