Dell Power Edge 4300 server, get A disk error, press ctrl Atl Del

this is for Dell Power Edge 4300 Server.  All configuration ok, when it boots up I get " A disk read error occured, Press ctrl alt del to reboot.  
ronad4Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

zvitamConsultantCommented:
Try to boot from the XP Installation CD, and start regular installation process up to the point when it searches for your current XP Installation.
If it recognizes your current installation, just preform a reovery installation as described at the following link:

http://support.microsoft.com/kb/315341/

if your current installation is not recognized, you can try to perform a clean instllation (but better try to backup your data before).

In case of problems regrad reading/writing to the Hard Drive during installation, you hard drive is probably defective, and you will have to replace it.

Hope that helps,
Zvitam.
jamietonerCommented:
Are you using a raid configuration or is the os on a single hdd? have you tryed running diagnostics on the hdd(s) to check for failures?
BolingCommented:
Possible hard drive failure.
Announcing the Winners!

The results are in for the 15th Annual Expert Awards! Congratulations to the winners, and thank you to everyone who participated in the nominations. We are so grateful for the valuable contributions experts make on a daily basis. Click to read more about this year’s recipients!

ronad4Author Commented:
I am using raid configuration.  I did use clean configuration on all the four hard drives and initialized ok.  I booted from W2K cd.  It did reformat all the drives and rebooted.  
After this has to boot from hard drive, but I got drive error.  
jamietonerCommented:
Boot into the raid controllers bios and run a verify on the drive (has to be done 1 at a time) If you have to remap alot of bad sectors on a drive its probably bad. If they all pass, then try deleting the container, reitializing the drives, format the drives individually from the controller (low level format), recreate the container and retry the install.
ronad4Author Commented:
I did do low level format and reconfigured and reinitialized all the drives.  But I got the same message as " A disk error press Ctrl Alt Del to reboot".  It should able to boot from Raid system, but it failed.  Any idea.

thanks
jamietonerCommented:
If all the hdds passed a verify test, you may be looking at a bad raid controller.

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Desktops

From novice to tech pro — start learning today.