Avatar of hherrera
hherrera
 asked on

exchange 2003 owa prompts twice for username and password

we are using exchange 2003 and we have enabled owa. when a user was inside our network it would not ask for a password, it would open the mailbox of the person that was logged in to the computer. when a user was outside the network, it would prompt for the username and passoword just once and it would work. Now, it is authenticating once when you are inside the network and twice when a user is outside the network. I have changed the Exadmin, Exchange, Public and  ExchWeb to Basic authetication. I have tryied many different settings but no luck. any comments will be appreciated. thank you.
Software

Avatar of undefined
Last Comment
AnthonyP9618

8/22/2022 - Mon
giltjr

Not an expert, but I don't think for OWA you need any authentication on those.  This is based on the fact that I associate "Basic Authentication" with HTTP based protection on folders and the Web Server prompting for userid/password.  For OWA you don't need this.  The Active-X pluging that get downloaded (or Javascript for non IE Browsers) should handle logging them on to OWA.
ASKER CERTIFIED SOLUTION
AnthonyP9618

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
Experts Exchange has (a) saved my job multiple times, (b) saved me hours, days, and even weeks of work, and often (c) makes me look like a superhero! This place is MAGIC!
Walt Forbes