We help IT Professionals succeed at work.

Lock up @ post with 3 sata drives installed.... help!

ZLucas
ZLucas used Ask the Experts™
on
My server has a asus A8n5x with 4 sata ports.

Ive been using the sata1 and sata2 ports for a few months now with no problems.

A few weeks ago I purchased a 300gb sata sata2 hard drive and installed it. The computer would post, show me the first bios screen with the energy star logo, cpu speed, memory, and a listing of the installed hard drives with the new 300g sata drive showing in sata port 3.
But that’s it, I couldn’t get into the bios and the computer would just hang there.

I returned the drive and ordered a different one, this time a 400g sata2 seagate, now im having the exact same problem. Ive looked thru EVERY option I can think of in the bios.

The weird thing is if I only have a total of 2 sata drives in the computer no matter what sata port i use everything works fine, but as soon as i throw in a 3rd sata drive i get this problem..

Think its just a bad board?

Comment
Watch Question

Do more with

Expert Office
EXPERT OFFICE® is a registered trademark of EXPERTS EXCHANGE®
what size power supply are you running?

Author

Commented:
450w with a total of 6HDD's this will be the 7th.
what make and model of power supply? also what video card are you running? with only a 450watt psu and 7 hdds, if you have a video card that requires a bit of power 450 isnt going to be enough.

Author

Commented:
Enlight EN-450P5

WOW!!! dead on! I unpluged one of the IDE drives and its boted up fine with 3 sata drives.

I had no idea it could be the powersupply just bein to small.

Thanks for the quick help!
Your welcome