We help IT Professionals succeed at work.

We've partnered with Certified Experts, Carl Webster and Richard Faulkner, to bring you a podcast all about Citrix Workspace, moving to the cloud, and analytics & intelligence. Episode 2 coming soon!Listen Now

x

Users cannot open messages from Outlook Web Access

degoodwin
degoodwin asked
on
Medium Priority
344 Views
Last Modified: 2006-11-18
I have a SBS 2003 server and running Exchange 2003. No SP's installed.  Users can open emails using owa from the lan side. however when I connect via IE from a remote site, I cannot open emails.  It loads the inbox but says the page loads with errors.  It will not allow me to open any emails and the preview pane is not available. Internally, Lan side, it works fine.  Any clues?
Comment
Watch Question

Expert of the Year 2007
Expert of the Year 2006

Commented:
Any reason you haven't service packed the machine? That means the server is heavily out of date and if it is exposed to the internet then you are running a massive security risk. You should be looking to deploy Windows 2003 SP1, SBS SP1 and Exchange 2003 SP2 on to that machine as soon as possible, then the automatic updates.

If it works internally but not outside then that sounds like classic authentication issues. What has changed on the server? How is authentication set on the virtual directories?

Simon.

Author

Commented:
I am installing the service packs as we speak. Here is another wierd thing. It works on my pc, which is not on the LAN, and is off-site, when I use Mozilla Firefox, but not when I use Internet Explorer.
Expert of the Year 2007
Expert of the Year 2006
Commented:
That is not so unusual.
Mozilla will use the basic version of OWA, not the rich Internet Explorer. It also uses basic authentication, not integrated, so any authentication based issues will not cause a problem.
Wait for the service packs to finish before doing any more. They may well fix the problem by putting some settings back to default.

Simon.

Not the solution you were looking for? Getting a personalized solution is easy.

Ask the Experts

Author

Commented:
I ran the Windows Server 2003 SP1, Excahnge 2003 SP2, and SBS SP1 upgrades and it started working. Thanks
Access more of Experts Exchange with a free account
Thanks for using Experts Exchange.

Create a free account to continue.

Limited access with a free account allows you to:

  • View three pieces of content (articles, solutions, posts, and videos)
  • Ask the experts questions (counted toward content limit)
  • Customize your dashboard and profile

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.