Driver for Hitachi LG-GCR 8482B

Hi all,

Need some help to find the drivers for the cdrom.
The optical drive is on a win 2000 machine and in Device Manager I get the massage that the dribve is not working.
I need to reinstall the drive.

It is just amasing that I looked for 2 days with not luck.

This is a Netvista machine and on the Lenovo website I am unable to find the driver as it is not the original optical driver, wasn't working.

Thanks

Avi
avi_arditiAsked:
Who is Participating?
 
imacgoufConnect With a Mentor Commented:
Here you can take a look
http://drivers.softpedia.com/get/FIRMWARE/LG/

Note your Drive is probably an OEM one so some of the Model name are the same.
0
 
nobusCommented:
>>   I need to reinstall the drive  <<  it should work without special drivers, with only the generic ones.
if it tells you "and in Device Manager I get the massage that the dribve is not working."  then it is probably right.
Your options : the drive is bad, or the ide cable or cantroller is bad.
you can try swapping them
0
 
CallandorCommented:
IDE optical drives don't need a driver to read from them - they use the same driver as the hard drive, which I guess is working.  You can try deleting the IDE controller driver in device manager and let it reinstall on reboot.  If this doesn't work, take the drive out and install it in another machine and see if it works then.
0
Improved Protection from Phishing Attacks

WatchGuard DNSWatch reduces malware infections by detecting and blocking malicious DNS requests, improving your ability to protect employees from phishing attacks. Learn more about our newest service included in Total Security Suite today!

 
MnfCommented:
switch your pc off then unplug your CDRom, then start your pc, switch it off again, replug your CDRom then start the CDRom
it should be recognize now by the windows
0
 
avi_arditiAuthor Commented:
hi,

After a long with no success I loaded the ibm preload software on the desktop which seems to solve the problem.




0
 
avi_arditiAuthor Commented:
Well,

As above due to the nature of the way IBM build there machines at the time, I reinstall the Pre-load IBM image and all is working.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.