Sending e-mail is not working

I have 3 e-mailaccounts in my Outlook. All have the same "Server for outgoing e-mail (SMTP)".
Sending away an e-mail is working for 2 e-mailaccounts, but not for the other one.

How is this possible?

thijs321Asked:
Who is Participating?
 
war1Connect With a Mentor Commented:
Greetings, thijs321 !

1. Something could be corrupt in the account. Reset the account. Delete the problem account and recreate it.

2. Register an important send/receive library file.  Go to Start > Run and type regsvr32 inetcomm.dll

3. Check if antivirus email check is slowing sending and receiving.  Disable it. Check if other programs running in the background is interfering. Disable one at a time the Firewall, antispyware, antispam, and all Norton programs.

4. In the account settings, Advanced settings, change the server timeout time from 1 min to 5 min

5. Check if outgoing mail server authentication is required. Select that option in account settings and use same settings as incoming server

Best wishes!
0
 
inbarasanConnect With a Mentor Commented:
Dear thijs321,
If you are using user id and pwd to connect to SMTP server to send the mail out, just verify the used id and pwd.

Cheers!
0
 
thijs321Author Commented:
I rebooted my computer (winXP) and the problem was solved.

Thanks for your quick answers.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.