Solved

Mail boxes are not being created

Posted on 2006-11-14
10
214 Views
Last Modified: 2010-03-06
Hi,

I have exchange 2003 sp2 installed on windows server 2003 standard ed.
Basically i have two servers.  server 1 i had initially tried to install exchange on but i kept having conflicts and issue with pop service amongst other issues.  I have now installed on server 2 which went without a hicup.

i want server 2 to run exchange.  when i create a new user it adds exchange attributes and i tell it to setup on server 2 but it does not create the email address.  i have restarted, applied exchange updates and used the update service.  no luck
i have also put in the address manually but it still wont let me setup a client account using the test user.

system manager has imported my recepient policies from the first installation on server 1.  which are correct.

i am a bit concerned about the server 1 installation and am wondering if this is causing problems?  i noticed the server 1 is displayed in the system manager aswell as server 2.  although server one is disabled.

can some please help me troubleshoot y my sever 2 is not creating the email addrresses and mail boxes correctly.

thankyou
0
Comment
Question by:rick81
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 5
10 Comments
 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 17936847
check the server name in the recipient update server. is it pointing to the old exchange server or the new one.
it should point to the new exchange server as the old one is disabled (this is what you have mentioned)
also check and let me know about the errors in the application log
0
 
LVL 35

Accepted Solution

by:
rakeshmiglani earned 500 total points
ID: 17936853
I would also recommend downloading and installing the following MS tool. Once installed, run it and it will report any errors it finds.

Microsoft Exchange Best Practices Analyzer v2.7
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=DBAB201F-4BEE-4943-AC22-E2DDBD258DF3&displaylang=en
0
 
LVL 6

Author Comment

by:rick81
ID: 17937001
yeh it was pointing to the old server.  i have changed it to server2 and also changed the domain controller to server 2 also.
does this matter?  server 2 mirrors active directory off server one.  sever one is the dns server though.
server 2 is a domain controller though also.

it has worked i have been able to set up an account and email internally. now to open the firewall and get that working
0
Free eBook: Backup on AWS

Everything you need to know about backup and disaster recovery with AWS, for FREE!

 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 17937011
recipient update service needs to point to a valid and working exchange sever and domain contoller becasue this service is responsible for stamping attributes on a newly created user.
0
 
LVL 6

Author Comment

by:rick81
ID: 17937024
yeh i have two domain controllers.  ill point it all to server 2 for the moment and see if all is ok
0
 
LVL 6

Author Comment

by:rick81
ID: 17937075
have you got any links for info on securing the exchange server so spammers cannot piggy back off it?
or do i have to ask another question.  the points are yours anyway rakeshmiglani

is there any thing else i need to take into account when setting up this exchange.  im not too familar with this as im sure your aware

thankyou
0
 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 17937172
there are couple of things like sender filtering and recipient filtering that can be configured.
The following link has some very good documentation about Securing Exchange

http://www.amset.info/exchange/default.asp
0
 
LVL 6

Author Comment

by:rick81
ID: 17937193
great thanks.  i have a few more issues now.  can you help me if i give you another 500 points.

i can send mail internally fine.  i can add more mailboxes fine

i cannot send externally.  i get relay errors and when i click send and recieve in outlook it gives me the error (0x8004010f) the operation failed. An object could not be found

i also noticed that the connector was the old server.  i deleted it and created another one (the new server or server 2)
i also set the local bridgehead to server 2, which was originally server 1 in the server 1 connector (which was deleted)

i have also changed the option to fwd all mail through this connector to the following smart host.  in here i put my ISP smtp outgoing mail server

can you help me out with this one

thanks
0
 
LVL 35

Expert Comment

by:rakeshmiglani
ID: 17937213
i think that this mail flow question needs to be handled as a seprate question so that other experts can also participate in it by giving their expert inputs.
0
 
LVL 6

Author Comment

by:rick81
ID: 17937222
ok no worries
0

Featured Post

Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Following basic email etiquette rules will help you write a professional email and achieve a good, lasting impression with your contacts.
A list of top three free exchange EDB viewers that helps the user to extract a mailbox from an unmounted .edb file and get a clear preview of all emails & other items with just a single click on mailboxes.
In this video we show how to create an Accepted Domain in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Ac…
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…

739 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question