Still celebrating National IT Professionals Day with 3 months of free Premium Membership. Use Code ITDAY17

x
?
Solved

Activesync problem

Posted on 2006-11-16
22
Medium Priority
?
1,137 Views
Last Modified: 2010-04-15
Hi all, im having issues with my WM5 XDA syncing with my Exchange, ive done many wndows updates and firmware fixed to get it working and no go.

Since May/June 06 ive been having this problem.

My XDA over activesync on my PC or over GPRS has the same error from the server:

Sychronization could not be completed. Try again later.

Support Code: 0x80072f17

Any help would be appreciated

i have full access to the exchange server & tried to use ActiveSync 4.5 Beta
0
Comment
Question by:webber4
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 10
  • 7
  • 3
22 Comments
 
LVL 104

Accepted Solution

by:
Sembee earned 120 total points
ID: 17956136
Using the latest version of ActiveSync will not help in this case, as Exchange ActiveSync does not use the ActiveSync application installed on your desktop.

Are you using SSL?
If so, ensure that REQUIRE SSL is not enabled on /exchange, /oma or /Microsoft-Server-ActiveSync virtual directories.
If you have to change it, drop in to a command prompt and type

iisreset

Then press enter and try again.

When entering the server address in the device, it should be just the address:

host.domain.com

Not
http://host.domain.com
https://host.domain.com
https://host.domain.com/exchange
https://host.domain.com/Microsoft-Server-ActiveSync

or any other variation that involves anything with a / or http

Simon.
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17956183
how would i find out if it is enabled for SSL or not? and if so, how do i change it?
0
 
LVL 104

Expert Comment

by:Sembee
ID: 17956208
You have to look in IIS Manager.

Simon.
0
Concerto's Cloud Advisory Services

Want to avoid the missteps to gaining all the benefits of the cloud? Learn more about the different assessment options from our Cloud Advisory team.

 

Author Comment

by:webber4
ID: 17956247
under directory security > security communication > edit ???
0
 
LVL 104

Expert Comment

by:Sembee
ID: 17956344
Yes. Require SSL should not be enabled on any of the folders I have listed above.

Simon.
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17956456
yep, they are not enabled

also not enabled on the XDA
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:kristinaw
ID: 17956772
who issued your certificate?

kris.
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17956810
certificate for....
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:kristinaw
ID: 17958176
you have a certificate on the site you hit to sync, right? like https://host.domain.com (note the http(s), not http)? where did the certificate come from? did you buy it?
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17958189
no certificate, its just normal exchange
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:kristinaw
ID: 17958428
so in the handheld setup, you do not have the 'use ssl' box checked?

kris.
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17961832
correct
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17961835
ive tried it with 'used SSL' and it off, get the same error both times
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17970723
i had a look at those, links unfortunately not much sense was made out of them :(

i have setup a sync on my old windows mobile phone, had no issues at all, cant understand why this isnt working
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:kristinaw
ID: 17979327
perhaps your xda needs an update.
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17979467
its got the latest firmware, and it sync with outlook, but not exchange

i dont think it is the XDA

its exchange
0
 
LVL 22

Expert Comment

by:kristinaw
ID: 17981171
but your old device syncs fine. yet you still think it's exchange? have you checked the iis logs on the server or the sync logs on the device?

kris.
0
 

Author Comment

by:webber4
ID: 17984182
the old device comes up with the same error as the new one, if that helps

that was about 10months ago when it did work and i got the new device and various windows updates have been performed since
0
 
LVL 22

Assisted Solution

by:kristinaw
kristinaw earned 120 total points
ID: 17986720
ok, well, for 60 pts, i think i've done all i can.

have you read any setup guides at all?

Try this one:
http://www.amset.info/exchange/mobile-eas.asp

you could also give a call to MS support. they'll walk you through everything.

kris.
0

Featured Post

Free Tool: Path Explorer

An intuitive utility to help find the CSS path to UI elements on a webpage. These paths are used frequently in a variety of front-end development and QA automation tasks.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

New style of hardware planning for Microsoft Exchange server.
I don't pretend to be an expert at this, but I have found a few things that are useful. I hope that sharing them here will help others, so they will not have to face some rather hard choices. Since I felt this to be a topic of enough importance and…
In this video we show how to create a Contact in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Contact ta…
The basic steps you have just learned will be implemented in this video. The basic steps are shown to configure an Exchange DAG in a live working Exchange Server Environment and manage the same (Exchange Server 2010 Software is used in a Windows Ser…

670 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question