Go Premium for a chance to win a PS4. Enter to Win

x
?
Solved

Inbound Connections Drop

Posted on 2006-11-20
11
Medium Priority
?
275 Views
Last Modified: 2010-04-18
Hi,
I am having a bit of trouble with inbound connections when the server is first started and when it is left idle for a while.

When this trouble occurs the server seems to refuse all incoming connections including ping but outbound will still work. However as soon as I log in to the server and open something such as internet explorer and accesses the internet all of the inbound connections will start working.

I have this on two servers so I imagine it must be quite common but I just can not find anything on google that relates to my problem so I would really appreciate any help.

At the moment I have set the server to run a scheduled task to run a constant ping when the machine starts up so that the network activates and stays online.

Thanks,
Matt.
0
Comment
Question by:talkster5
  • 6
  • 5
11 Comments
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 17982822
do you have any security software installed on the servers? firewall packages etc?
0
 
LVL 3

Author Comment

by:talkster5
ID: 17982913
Only windows firewall but everything is open fine as the machine works perfectly fine if I have a constant ping running.
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 17983311
out of curisoity what happens if you completely disable the windows firewall
0
Prepare for your VMware VCP6-DCV exam.

Josh Coen and Jason Langer have prepared the latest edition of VCP study guide. Both authors have been working in the IT field for more than a decade, and both hold VMware certifications. This 163-page guide covers all 10 of the exam blueprint sections.

 
LVL 3

Author Comment

by:talkster5
ID: 17983358
Exactly the same. The problem existed before I actually enabled the firewall.
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 17983561
ah fair call then, i don't know what else could do this
0
 
LVL 3

Author Comment

by:talkster5
ID: 17990548
Hi,
I have now set the link speed on the switch and server to 100FDX and it seems more stable but still not working correctly as far as I can see. As long as I keep a ping open on the server things seem to stay working fine but at the moment I do not want to stop the ping incase everything drops and does not come back. If I can get the KVM over IP connected then I will try a reboot as I will be able to get things back but for now are there any other ideas any one may have?

Thanks.
0
 
LVL 48

Accepted Solution

by:
Jay_Jay70 earned 1500 total points
ID: 17992632
could well be a faulty NIC or a power save option on the NIC
0
 
LVL 3

Author Comment

by:talkster5
ID: 17994265
Hi,
Power options are off and the NIC's are fine as both machines were runing CentOS before hand without any problems.

Thanks.
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 18000229
Fair enough, i have no idea whats going on there
0
 
LVL 3

Author Comment

by:talkster5
ID: 18048391
I never found out what the problem was but I have now coded my own fix which seems to work and keep the server online. Thanks for your help Jay_Jay.
0
 
LVL 48

Expert Comment

by:Jay_Jay70
ID: 18049003
Wish i was of more use, well done though
0

Featured Post

Free learning courses: Active Directory Deep Dive

Get a firm grasp on your IT environment when you learn Active Directory best practices with Veeam! Watch all, or choose any amount, of this three-part webinar series to improve your skills. From the basics to virtualization and backup, we got you covered.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

by Batuhan Cetin Within the dynamic life of an IT administrator, we hold many information in our minds like user names, passwords, IDs, phone numbers, incomes, service tags, bills and the order from our wives to buy milk when coming back to home.…
While rebooting windows server 2003 server , it's showing "active directory rebuilding indices please wait" at startup. It took a little while for this process to complete and once we logged on not all the services were started so another reboot is …
Exchange organizations may use the Journaling Agent of the Transport Service to archive messages going through Exchange. However, if the Transport Service is integrated with some email content management application (such as an anti-spam), the admin…
Please read the paragraph below before following the instructions in the video — there are important caveats in the paragraph that I did not mention in the video. If your PaperPort 12 or PaperPort 14 is failing to start, or crashing, or hanging, …

963 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question