Arcserve 11 & DAT72 Drives going Offline

Hi

I am having a problem over a number of our sites Using Small Business Server 2003 with Arcserve Version 11.1 and up using DAT72 Drives

The backup is running every night at midnight

Most mornings the backup will be successfuly but other mornings it will fail and if you look at the Device with Arcserve the Tape drive will be Offline.

If you put the drive online again and then reschedule to backup it will run 100%

Has anyone else come across this problem.

Thanks in advance

Regards

Ross
LVL 4
rossmccAsked:
Who is Participating?
 
dovidmichelConnect With a Mentor Commented:
Usually a hardware problem. Drives will get marked off line if there is a failure to load a tape or an error that results in the job to be canceled.

check the history. For example if these system have been running fine for years and just started having problems.
Check the activity log for errors.
Check the Database Media and Device view for errors.
Error associated to specific tapes is an indication of a tape problem.
For for information on what is happening at the drive level bring up the ARCserve Server Admin, Configuration, Tape Engine set message level to Detail. Data is written in tape.log.

Just in case here are the latest updates that will effect drive operation.
http://supportconnectw.ca.com/public/storage/downloads/nt/111/basb111-patchmenu.asp
QO77072 100.0 MB 03/08/06 NT - BAB R11.1 WINDOWS - SP 2
QO81964 10.9 MB 08/31/06 NT -DEVICE SUPPORT UPDATE 8
0
 
rossmccAuthor Commented:
I have been updating the Firmware on the drives and this seems to be sorting them out.

Thanks for your response

Ross
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.