We help IT Professionals succeed at work.

Can't connect to web server

brettr
brettr asked
on
2,032 Views
Last Modified: 2007-12-19
I'm running IIS7 on Vista.  My setup was working previously and I'm
not sure why it doesn't work now.  When I type in the machine IP as
usual and try to connect (locally), nothing loads.  The browser just
stalls with a waiting status.  The machine does have full network
connections. IIS is running on port 80.  Windows Firewall is setup to
allow the web server.  I have tried rebooting the computer but still
nothing.  There is the Vista machine and a WinXP machine on the network.

When I run an ASP.NET app from VS.NET, it starts it's own web server
and that works fine.

Any suggestions?  Thanks.
Brett
Comment
Watch Question

Top Expert 2008

Commented:
Hello,

open a dos shell and enter: "telnet 127.0.0.1 80"

hit the return/enter key a few times, what do you see?

Cheers.

Author

Commented:
Trying it on 127.0.0.1 80 gives, "Could not open connection to the host, on port 80: Connect failed".

I then tried it with the IP I have it set to in IIS.  The DOS window went black and nothing ever happened after that. I hit "d" for display operating parameters.  It printed out a header that included "400 Bad Request" and then a HTML code that would have pritned out the 400 bad request page.  The last line read "Connection to host lost".

Author

Commented:
The popup in IIS is another access denied. Looking at process monitor, I see "SHARING VIOLATION" for InetMgr.exe on the file c:\windows\system32\inetsrv\config\applicationHost.config.

Commented:
It sounds like your firewall is not configured correctly.  Temporarily shut off the firewall and try it.  If it works then, you know the firewall is misconfigured.

Best of luck,
harperse
Top Expert 2008
Commented:
This one is on us!
(Get your first solution completely free - no credit card required)
UNLOCK SOLUTION

Author

Commented:
The firewall isn't the issue.  It happens with the firewall off.  I did try accessing an HTML file but the browser just stalled with "waiting..."

Author

Commented:
Also, if I tried to add a trace provider to get logging going, I get the same access denied popup in IIS Admin.

Author

Commented:
After uninstalling PHP, the error revealed itself.


Description: Calling LoadLibraryEx on ISAPI filter "C:\Program Files\PHP\php5isapi.dll" failed

Error Code: 0x8007007e

Notification: Unknown

Module: IIS Web Core

Requested URL: http://192.168.2.101:80/ 

Physical Path: c:\Dev\www\myapp

Logon User: Not yet determined

Logon Method: Not yet determined

Failed Request Tracing Log Directory: c:\dev\www\logs\FailedReqLogFiles

Handler: StaticFile


This is my problem: http://bugs.php.net/bug.php?id=39163.  I haven't found a fix and still can't get the web server going.  Even though PHP has been uninstalled, something is causing IIS to look for it.
Unlock the solution to this question.
Join our community and discover your potential

Experts Exchange is the only place where you can interact directly with leading experts in the technology field. Become a member today and access the collective knowledge of thousands of technology experts.

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.