Solved

Exchange routing connector unavailable Help! Please

Posted on 2007-03-17
7
596 Views
Last Modified: 2012-05-05
I have a routing group connector in exchange 2003 which is forwarding through a smart host and it’s unavailable. All my mail is banking up and I can’t find a resolution for making it available. I have rebooted all servers in question. I can ping the smart host from the exchange server.
What can be causing this?
0
Comment
Question by:boomerbostock
  • 4
  • 3
7 Comments
 
LVL 14

Expert Comment

by:Erik Pitti
ID: 18742420
Try testing the SMTP connection by using the telnet command from the Exchange server.

Instructions here:
http://support.microsoft.com/kb/153119
0
 

Author Comment

by:boomerbostock
ID: 18742492
Ok thanks I cannot telnet into the gateway server that acts as a smarthost Its running Trend ISVW6 6.01 ive tried telneting using the local address and from outide the organisation and no joy.
I have retarted the server and the Trend serices but still nothing
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Erik Pitti
ID: 18742708
On the smart host, open a command prompt and run: netstat -an

You should see something that looks like this (there should be a lot more as well):

Active Connections

  Proto  Local Address          Foreign Address        State
  TCP    0.0.0.0:25             0.0.0.0:0              LISTENING


If you don't see the server listening on port 25, then its not going to accept SMTP connections.  I'm not familiar with ISVW myself, but you way want to see if the SMTP engine is online on that box.
0
Swamped with email signature updates?

Have you been given a load of changes to make to your users’ email signatures? Having to manually implement multiple signatures for every department? Let Exclaimer save you from being swamped with email signature updates!

 

Author Comment

by:boomerbostock
ID: 18743061
no port 25 listening
i may try reinstalling Trend as i cannot see anything else The gateway is Win 2003 with Trend running on it - thats it
0
 
LVL 14

Accepted Solution

by:
Erik Pitti earned 500 total points
ID: 18746532
That may well fix it.  I was thinking however that the smtp porttion of the Trend gateway had been shut off somehow.  Perhaps a stopped service?
0
 

Author Comment

by:boomerbostock
ID: 18746546
Trend support advised installing new version which is 6.02 which when done worked - still dont know really what caused it though I have awarded u the points as u sent me off in the correct direction - thanks
0
 
LVL 14

Expert Comment

by:Erik Pitti
ID: 18746548
Thanks, boomerbostock!
0

Featured Post

Too many email signature changes to deal with?

Are you constantly being asked to update your organization's email signatures? Do they take up too much of your time? Wouldn't you love to be able to manage all signatures from one central location, easily design them and deploy them quickly to users. Well, you can!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This article explains in simple steps how to renew expiring Exchange Server Internal Transport Certificate.
Find out what you should include to make the best professional email signature for your organization.
In this video we show how to create a Shared Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Sha…
In this video we show how to create an Address List in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Organization >> Ad…

920 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

15 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now