OWA ActiveSync not working after installing Messageware Calendar share

I have 2 exchange servers completely seperate and I installed Messageware's Calendar Share to give OWA the same function as Outlook  to share calendars, it worked with a few hickups but the greatest was ActiveSync does not work anymore, you get the error;

ActiveSync encountered a problem on the server
Support code 0x85010014

This is a typical Microsoft error which covers a multitude of things. I have emailed the Company but they are 5 hours behind so I dont expect to hear for a while.
The software works on OWA which uses Form based authentication and SSL as they say the permissions on the IIS folders have to be Basic not Integrated windows authentication. All seemed fine till I tried to sync my XDA then nothing.
I have;
Uninstalled the software
Put back a backup of IIS config
reset IIS back to original
Uninstalled IIS - drastic but getting desperate, which meant I reinstalled Exchange and SP2. Didn't lose anything including the error!!
I use self SSL and have renewed it numerous times
I have checked all IIS folder settings against another working Exchange server and there is nothing different apart from that never had Calendar share on.

Has anyone used this software and had similar problems.  
DaleGregoriAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

AbhijeetNigamCommented:
look into this article from Microsoft http://support.microsoft.com/kb/817379/en-us
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
SembeeCommented:
If you would like an alternative version of 817379 then take a look at my web site here: http://www.amset.info/exchange/mobile-85010014.asp

Simon.
0
DaleGregoriAuthor Commented:
I tested going to https://url/oma and got the microsoft not trusted message and  chose to continue anyway and then got a 401 you do not have permission.

We do use a self certificate, but having said that I do on another server and that is OK. I installed it on my XDA no problem. This server worked fine untill I installed this software.
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

SembeeCommented:
Did you try OMA on the handheld device?
I would suspect that the application you have installed has changed something. Have you spoken to their support?

Simon.
0
DaleGregoriAuthor Commented:
Sorry yes I did forgot to say, I got the following error message.
Directory Listing Denied
This Virtual Directory does not allow contents to be listed.

I have spoken to the support team 'constantly' but I get the feeling this software isn't finnally developed yet. Most of the MANY problems I am having have all been experienced but there are no formal fixes yet. I have installed this on a test network and live, on the test network I uninstalled the spoftware and I am still having problems, I have also reinstalled IIS and Exchange and am still having problems. This software may be small but it has a big impact on exchnage and IIS.
0
DaleGregoriAuthor Commented:
UPDATE -

I have been through IIS and checked every directory against a server I know works and there was only two differences,
one on the EXadmin the working server had Integrated Authentication whilst on my faulty one it was Basic. Apparently it has to be Basic to allow the software to work,
and the other was on the oma directory, cant believe I didn't see it, the oma.aspx had been replaced by the default list of documents.

I have tried the oma test on my XDA and have now got the directory listing now, BUT am still getting the following when I tried to sync

ActiveSync encountered a problem on the server
support code: 0x85010014
0
SembeeCommented:
Have you removed the Messageware application to see if the problem continues? If the product looks rough around the edges and unfinished I would ask for my money back along with comment of "I don't want to beta test your software and be charged for it".

Simon.
0
DaleGregoriAuthor Commented:
Fortunately I haven't paid for it yet which is why they are so helpful but there are too many issues for me to seriously think about it. I wanted it to give OWA calendar sharing capabilities whih we desperately need. Do you know of any products which do this.

I have put the fix on which was first writen and used the suggestions you said Sembee and it now works on one of the servers, I am now trying it on the other.

Because of this I will split points between you.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Microsoft Server OS

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.