?
Solved

Nokia E61 Mail for Exchange error - Invalid credentials

Posted on 2007-03-21
8
Medium Priority
?
7,901 Views
Last Modified: 2008-01-09
I have installed Exchange mobile on exchange 2003 SP2.
OWA is working as well as OMA as well as direct push from a Windows mobile device.
However from the nokia E61 I am always getting the error " Invalid mail for exchange credentials".

What could be the reason for that?
0
Comment
Question by:Ehab Salem
  • 4
  • 4
8 Comments
 
LVL 10

Expert Comment

by:MATTHEW_L
ID: 18763672
A few things,

Are you using SSL on Exchange 2003, if so is it a home-grown certificate.

How are you entering your userid on the device?

username
password
domain.com

I have seen some people having luck with username@domain.com and then the password.

Do you have any other smart phones / pda's to test.  I found a cinular forum that may be of interest about your exact phone and problem.
0
 
LVL 14

Author Comment

by:Ehab Salem
ID: 18763834
No SSL
username is the logon username (not the email address)
password is password
domain.com
Will try username@domain.com and let you know.
Windows mobile phones are working (imate).
What is the forum you mentioned?
Thanks
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:MATTHEW_L
ID: 18763898
0
Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

 
LVL 14

Author Comment

by:Ehab Salem
ID: 18769504
I tried all but no way!
0
 
LVL 10

Accepted Solution

by:
MATTHEW_L earned 1500 total points
ID: 18771677
May very well be a problem with the phone since your other windows mobile phones are working.  I read one forum that a hard reset of the device and starting from scratch helped someone.
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:MATTHEW_L
ID: 18796624
Did the hard reset help you out?
0
 
LVL 14

Author Comment

by:Ehab Salem
ID: 18798178
Yes, thanks
0
 
LVL 14

Author Comment

by:Ehab Salem
ID: 18798197
Actually I did 2 things that solved the problem:
1- There was an error in the GPRS settings (proxy used for push mail is different than the WAP one!), I don't know why, but from the working devices I found that there are 2 internet settings, one used for browsing and one for push and POP.
When I made these changes to the E61, it started to hang when sync started instead of giving the credential error.
2- A hard reset and firmware update solved the problem.

I should have shared this info. Thank you for asking.
0

Featured Post

Free Tool: Subnet Calculator

The subnet calculator helps you design networks by taking an IP address and network mask and returning information such as network, broadcast address, and host range.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Configure external lookups on for external mail flow on Exchange 2013 and Exchange 2016.
Lotus Notes is the most prominent choice of all users due to its advance email management. It provides email features along with contact management, appointments, task, calendar etc. Many users rely on its service to carry out electronic communicati…
This video demonstrates how to sync Microsoft Exchange Public Folders with smartphones using CodeTwo Exchange Sync and Exchange ActiveSync. To learn more about CodeTwo Exchange Sync and download the free trial, go to: http://www.codetwo.com/excha…
This video tutorial shows you the steps to go through to set up what I believe to be the best email app on the android platform to read Exchange mail.  Get the app on your phone: The first step is to make sure you have the Samsung Email app on your …

589 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question