reset Sonicwall Pro 2040

I have a sonicwall pro 2040 and the Sonic points are not working (accually I think the sonic wall is not routing for them correctly). I called sonic wall tech support, sent them the a file to check my configuration and right away they said my firmware is corrupted. I had just upgraded to the Enhanced OS and though that it might have happened when I did the upgrade. they instructed me to reset the sonic wall to factory settings and reinstall the firmware. How for the question. How do I reset it to factory settings. I tried the reset button on the front and all I get is safemode. I tried unplugging the sonic wall, and plugging it back in while I held in the reset button and also got safe mode. Can I reset it back to the way it came out of the box?
dwordenjr1Asked:
Who is Participating?
 
Rob WilliamsCommented:
2 seconds, I would assume you are right and it is not updating. Shouldn't take long but would be more like 40 to 180 seconds.
Sorry no other suggestions at this point. Sounds like it is not accepting the changes/updates.
0
 
Rob WilliamsCommented:
While in safe mode good idea to choose "Create Backup Settings.".
Then press the reset button again and upon re-boot you should have the option to choose "Current Firmware with Factory Default Settings". See if that works.
0
 
dwordenjr1Author Commented:
I did that and then uploaded the enhanced firmware again. It only took like 2 seconds, soI am thinking it is using the originally uploaded firware and I am still having the same exact problem with the sonicpoints.
0
Managing Security & Risk at the Speed of Business

Gartner Research VP, Neil McDonald & AlgoSec CTO, Prof. Avishai Wool, discuss the business-driven approach to automated security policy management, its benefits and how to align security policy management with business processes to address today's security challenges.

 
dwordenjr1Author Commented:
Thanks for the info. I will sonicwall in the AM and post what they say here.
0
 
Rob WilliamsCommented:
Curious as to their suggestions. Let us know how you make out.
--Rob
0
 
jmilczekCommented:
Did you use IE7 to upload the new firmware?
0
 
dwordenjr1Author Commented:
I reset the sonicwall to the factory specs, uploaded the new firmware (with IE 7) and now it works great.
0
 
Rob WilliamsCommented:
Excellent, glad to hear you were able to resolve.
Cheers !
--Rob
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.