• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 377
  • Last Modified:

Unable to Telnet to port 110 on cMail Server

I use an email application called cMail, I am unable to telnet to port 110 (although I can connect to port 25) on the Server and when I attempt to open Outlook I get the following error :

The connection to the server has failed. Account: 'IP address of Server, Server: 'IP address of Server', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Socket Error: 10061, Error Number: 0x800CCC0E

I did a netstat -abn and their is no reference to port 110 any assistance would be appreciated as this is exteremely urgent
1 Solution
I take it you mean you can't connect to port 110 of the server and the server is running cMail.

Verify that there is no firewall running on the server itself or in between that blocks port 110 traffic.

Verify that a service is running on the server that listens to port 110 (i.e. a POP3 service). Could be that the POP3 module (or similar) of cMail isn't started or isn't configured correctly.
spower22Author Commented:
I'm not sure what was hogging port 110 but an uninstall and reinstall of the cMail application resolved the problem...
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Upgrade your Question Security!

Your question, your audience. Choose who sees your identity—and your question—with question security.

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now