Link to home
Create AccountLog in
Avatar of TinaSC
TinaSCFlag for United States of America

asked on

"Basic" internet troubleshooting help

I had someone from a 2-person office call me today about their internet.  She said every time she goes to a web site, her computer freezes up.  She's tried several sites.  They have a cable connection.  What should I tell her to do in terms of troubleshooting?
SOLUTION
Avatar of geodan7
geodan7
Flag of United States of America image

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of SysExpert
SysExpert
Flag of Israel image

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of TinaSC

ASKER

Wow... thanks for the great (and quick responses).  This is what I know so far...

-- I asked whether websites would work at all.  Her response:. "Generally it has just frozen after opening and doesnt respond to closing." (I'm interpreting this to mean she's having trouble on all sites)
-- IE 6
-- It's not a new machine, but is a new issue
-- Win XP
-- She does have to restart the computer each time

She's just left for the wkend, so I'll leave this question open 'til I hear back from her about her ping results.
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of TinaSC

ASKER

Here's the results of her ping... I asked how her connection is today & am waiting to hear back.

C:\Documents and Settings\Mandy>ping google.com

Pinging google.com [64.233.187.99] with 32 bytes of data:

Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=26ms TTL=242
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=27ms TTL=242
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=19ms TTL=242
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=23ms TTL=242

Ping statistics for 64.233.187.99:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 19ms, Maximum = 27ms, Average = 23ms

C:\Documents and Settings\Mandy>
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of TinaSC

ASKER

Hey everyone ... thanks again for all the comments.  Sorry for keeping this open so long, but I just got a response from her about 5 minutes ago.  Apparently, it fixed itself???  Huh?  As long as it's working, that's fine with me.  I'm going to hold on to all these suggestions for future reference!