Windows Mobile 6 with T-Mobile Dash and Active Sync

We are trying to use a T Mopbile Dash with Windows Mobile 6 with our active sync server.  The server has other devices that fully sync and this user has has other deivces that fullly sync.  This issue is that 20% - 30% of the time, the device works great and fullly syncs.  The rest of the time the device fails to sync and displays an error code.  Since other devices work, my thought is that it is either Windows Mobile 6 or T-Mobile.  

Does anyone nhave any suggestions on what the issue might be?
LVL 1
nwcc_seattleAsked:
Who is Participating?
 
Mikal613Commented:
Then its the problem with device (connecting) or there Data network. Edge or GPRS?
0
 
Donnie4572Commented:
I don't use T mobile but I have seen this with several models. Seems to help to set the device to sync every 5 min. instead of as items arrive.

Donnie
0
 
aissimCommented:
Personally - I'd lean towards T-Mobile being the problem. We also use the Dash with WM 6.....and have a decent amount of unhappy end-users (and some of them had the same intermittent issues with WM 5).

More often than not cycling the power (or powering down and removing the battery) clears up the activesync issues.......that's just my two cents - I have no idea why the device is so flaky.
0
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

 
Donnie4572Commented:
What version of exchange? It seems alot of our issues cleared up with SP2.
0
 
Mikal613Commented:
It has nothing to do with T-Mobile unless its your GPRS connection thats breaking. If not The possible causes are the New ROM (WM6 which i have seen other people with similar problem) or the exchange server.
0
 
aissimCommented:
I didn't mean T-Mobile as an entity....T-Mobile's device, and not the Exchange server. And that seems to be exactly the problem; it loses network connectivity and doesn't regain until the device is reset.
0
 
aissimCommented:
Edge - we're in the process of getting some new devices from them we can test for a few weeks to see if they 'behave' better.
0
 
nwcc_seattleAuthor Commented:
It seems to be an issue with Windows Mobile 6 and the Dash.  It looks like we will be moving to a different mobile hardware platofrm.  Have you had better luck with the new devices you mentioned?
0
 
Mikal613Commented:
I have had no problems with The HTC Tytyn (MDA Vario II) and the Wizard (MDA VARIO)
0
 
nwcc_seattleAuthor Commented:
We ended up going with BES at this site.  At other sites we are having sucess with the Dash and Windows Mobile 6.   Please close this question.
0
 
Donnie4572Commented:
nwcc_seattle,
because you are the asker of this question, you must be the one that closes it by accepting one of the answers.

Donnie
0
 
aissimCommented:
I'd rather see the points refunded...did Mikal613 provide any information over and above what anyone else posted?
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.