troubleshooting Question

OWA 2003 slow/failed attachment uploads -- externally

Avatar of Nyah247
Nyah247Flag for United States of America asked on
ExchangeMicrosoft IIS Web Server
3 Comments1 Solution871 ViewsLast Modified:
Background:
OWA works well both internally and externally with exception of externally uploading attachments > 200k these will timeout or hang.  Files < 200k take 45 seconds to upload/attach but will attach.  No errors in windows events or httperr1.log for OWA.

Environment:
Exchange 2003 Front end to Back end scenario.  Attachments allowed and not filtered.  Forms-based authentication w/ wild card SSL.  Front end exchange behind a firewall (all filtering and port blocking was disabled for test).  Using multiple external workstations with Windows XP IE 7 and Firefox 2.0 with consistent results.

Troubleshooting:
1. Deleted then recreated OWA virtual directories and metabase file
2. Allowed complete pass-through traffic for test workstation to server at firewall.
3. Patched front end server with windows updates and rebooted
4. Restarted services on back end server
5. Tried different browsers
6. Used Microsoft Network Monitor on test workstation (didn't know what to look for)
7. Double checked antivirus exceptions as per Microsoft recommendations
 
Join the community to see this answer!
Join our exclusive community to see this answer & millions of others.
Unlock 1 Answer and 3 Comments.
Join the Community
Learn from the best

Network and collaborate with thousands of CTOs, CISOs, and IT Pros rooting for you and your success.

Andrew Hancock - VMware vExpert
See if this solution works for you by signing up for a 7 day free trial.
Unlock 1 Answer and 3 Comments.
Try for 7 days

”The time we save is the biggest benefit of E-E to our team. What could take multiple guys 2 hours or more each to find is accessed in around 15 minutes on Experts Exchange.

-Mike Kapnisakis, Warner Bros