Windows Loaded Device Drivers but can't find device

CD-ROM Drive is connected (Single Master second ide channel) Ide cable has being changed.
Windows has had ide drivers removed and replaced with latest versions.
Has also had cdrom drivers removed which is followed by found new hardware reinstall (With standard and updated drivers) but both give Windows has loaded the drivers correctly but can't find device.

The computer has just recovered from a massive spyware and virus infection and HJT, Norton, AVG AV & AS, SuperAntispyware, and spybot all show up clean results.

CDROM Works at boot (Can access ultimate boot cd 4 windows) Have ran ide fix.

Have checked services and stopped any drive emulation that was present.

Cant think of anything else to try so 500 points for the answer!

The computer is a fully up-to-date Packard bell ixtreme running windows xp

Thanks alot.
NathanPCSAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

jvuzCommented:
Check the event viewer. See if there are some remarks.
0
jvuzCommented:
And what about safe mode?
0
SheharyaarSaahilCommented:
try deleting the Upper and Lower filters as described in this article,
http://support.microsoft.com/kb/314060
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Ultimate Tool Kit for Technology Solution Provider

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy now.

NathanPCSAuthor Commented:
Only thing in event viewer is an error with a service called Virtual CD v4 For Security (SDK Version) but this service has since being stopped as it was adding a load of virtual scsi drives that would also not run.

Says "Mismatch in drives number found in regkey(3) and sytem(0) (Not system)

Safe Mode is exactly the same.
0
NathanPCSAuthor Commented:
What a star deleting upper and lower worked thanks alot will remember that one!
0
SheharyaarSaahilCommented:
:)
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
System Utilities

From novice to tech pro — start learning today.

Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.