We help IT Professionals succeed at work.

SBS Server 2003 R2 Network one direction

Tony Hudziak
Tony Hudziak asked
on
222 Views
Last Modified: 2010-04-19
Hi
After running the "Configure Remote access" wizard on SBS 2003 (and a reboot) I can only ping from the server to any PC, but not from any PC to the server. Network is in one direction. This SBS has only one NIC so no firewall on the SBS box. Can access any PC from the SBS and RDP to any PC, but not the other way round. So have no remote access. Will be travelling to the site in the morning.
Comment
Watch Question

Brian PiercePhotographer
CERTIFIED EXPERT
Awarded 2007
Top Expert 2008

Commented:
If there is no firewall then there must be a packet filter installed which is blocking incomming ICMP traffic - the wizard may have installed this be default to prevent "Ping of Death" attacks on the remote access server.

Author

Commented:
Not just ping any traffic is in one direction only (Server to PC's)
I ran the ICEW and "Configure Remote access" wizard's then rebooted. I have see this happen before and I think it's something to do with rras
Jeffrey Kane - TechSoEasyPrincipal Consultant
CERTIFIED EXPERT
Most Valuable Expert 2016
Top Expert 2014

Commented:
Please post a COMPLETE ipconfig /all from both the SBS and a sample workstation.

Jeff
TechSoEasy

Author

Commented:
Here you go........

C:\>
C:\>ipconfig /all

Windows IP Configuration

   Host Name . . . . . . . . . . . . : SBS
   Primary Dns Suffix  . . . . . . . : bwear.local
   Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
   IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
   WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Yes
   DNS Suffix Search List. . . . . . : bwear.local

Ethernet adapter LAN:

   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Broadcom BCM5708C NetXtreme II GigE (NDIS
 VBD Client)
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-B9-BC-ED-EC
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.16.2
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.16.3
   DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.16.2
   Primary WINS Server . . . . . . . : 192.168.16.2

C:\>
Jeffrey Kane - TechSoEasyPrincipal Consultant
CERTIFIED EXPERT
Most Valuable Expert 2016
Top Expert 2014

Commented:
and from a workstation?

Author

Commented:
OK am onsite here and have it working .......No IP's on workstations only 169.
I did 4 things
noticed a 1056 on EV and ran "netsh dhcp server set dnscredentials"
Ran RRAS & ICEW wizards
Noticed the the Firewall ICS was on automatic, but not started, so disabled it.
Turned server off for 2 min then back on. All working.
My feeling is that sombody onsite here turned on the ICS (Owners Son), as a week ago we had to remove the 2nd (non Dell) NIC so Dell could run there test, so no Firewall.
Many Thanks to all
Principal Consultant
CERTIFIED EXPERT
Most Valuable Expert 2016
Top Expert 2014
Commented:
Unlock this solution and get a sample of our free trial.
(No credit card required)
UNLOCK SOLUTION
Unlock the solution to this question.
Thanks for using Experts Exchange.

Please provide your email to receive a sample view!

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.