We help IT Professionals succeed at work.

Testing a VPN tunnel - Watchguard x550e

porourke61
porourke61 asked
on
1,471 Views
Last Modified: 2013-11-16
Trying to setup a VPN tunnel with a co-location group,  I have a Watchguard x550e running fireware v 9.0.

I think I setup the tunnel correctly on the Watchguard, but I'm not sure how to test.  the tech on the other end is asking me if the VPN is trying to connect but I do not see anything in the logs.
Comment
Watch Question

CERTIFIED EXPERT
Top Expert 2007

Commented:
If the tunnel is up then you should be able to ping the IP address on the remote side.

By default in the traffic monitor you should be able to see entries starting as:

MM-header
QM-header

Please make sure that the settings are identical on both the ends; if so then the tunnel should come up. Please advice if you have done settings for manual gateway, tunnel and have added policies.

Thank you.
CERTIFIED EXPERT
Top Expert 2007

Commented:
Forgot to mention, go to Setup->Logging in Policy Manager; click Advanced Diagnostics; change the level for VPN from default off to low/medium/high/advanced and then you should see logs in the traffic monitor and if you have configured logging then in the logs as well.

Thank you.
CERTIFIED EXPERT
Top Expert 2007
Commented:
Unlock this solution and get a sample of our free trial.
(No credit card required)
UNLOCK SOLUTION

Author

Commented:
I changed the VPN logging to high and check box for Display diagnostic messages. I  believe the setting are the same on both sides.

Looks good so far, I'll see what error I'm receving
Unlock the solution to this question.
Thanks for using Experts Exchange.

Please provide your email to receive a sample view!

*This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OR

Please enter a first name

Please enter a last name

8+ characters (letters, numbers, and a symbol)

By clicking, you agree to the Terms of Use and Privacy Policy.