• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 6445
  • Last Modified:

Adding a user to a Citrix Application

I am trying to add a user to an application we have in Citrix. This is my first time doing this. I went to Citrix Management Console and log in as Administrator. Then go to Applications and right click on the application and select Properties. Then go to Users tab and check Show Users then navigate to the user in active directory and click the Add button but nothing happens.

If I click Add List of Names and type the users name in and click check names it validates the name but then I click Ok and the box disappears but the user is still not there. I can remove a user but not add one. The user already uses other applications in Citrix but how do I add them to another application?

Thanks.
0
kserritt
Asked:
kserritt
  • 3
  • 2
2 Solutions
 
mgcITCommented:
sounds like you are doing everything correctly... when adding a name manually are you typing domain\username?
0
 
BLipmanCommented:
Try changing the User Selector, I think the default is the Citrix User Selector (you can change this on the add user screen).  Do you have more than one server?  If so, run the AMC on another server and see if it is still an issue.  Try it with a new published app instead of an existing one.  
I have never seen issues with this process; it is strange indeed.  
0
 
kserrittAuthor Commented:
mgcIT:
Yes when I add the user I am typing domain\user and it looks the user up and validates it but it will not add it.

BLipman:
I don't see where I can change the user selector. I am using an older version of Citrix though. We only have 1 Citrix server.
0
Free Tool: Subnet Calculator

The subnet calculator helps you design networks by taking an IP address and network mask and returning information such as network, broadcast address, and host range.

One of a set of tools we're offering as a way of saying thank you for being a part of the community.

 
kserrittAuthor Commented:
Ok so I went back in and I can add the user to other applications but I couldn't add the user to FAS Asset Inventory. So when I started looking at the users that were added it had "domain\" as a user so not sure if that included the whole domain or what but when I removed "domain\" I could then add the user.
0
 
BLipmanCommented:
Ahh, that's the Citrix equiv. of a broken SID.  Good stuff, glad you fixed it.
0
 
kserrittAuthor Commented:
Thanks for the help. I will split the points between you guys.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Free Tool: Port Scanner

Check which ports are open to the outside world. Helps make sure that your firewall rules are working as intended.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

  • 3
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now