Items in sent folder not visible or retrievable

On a clients computer, they are using the latest version of Thunderbird. The items that the client sends are not showing up in the 'sent' folder. Under the properties of the local folder, In the subsection; copies and folders, There is a checkmark in the 'Place a copy in' option and the selection for where to save it is "Sent" folder on local folders. This installation is completely local to this machine.

If I send a message, there is no indication that it has saved the message.

If I right click the 'sent' folder and do a search, it will find the message in the search box. If I use the search box to open the message, the message is blank. That's true for any message found in the search box.

I have rebuilt the index on that folder and it gave no error messages while rebuilding.

I'm out of ideas. Any help with this would be appreciated.

Regards,

Bill
w_marquardtOwnerAsked:
Who is Participating?
 
Marc ZConnect With a Mentor Commented:
Bill, it might actually be

View -> Threads -> All


And if that doesn't help, you may have to set him/her up with that extra folder.

To confirm, he currently only uses the Local Folders, correct? He doesn't have multiple accounts set up does he?
0
 
w_marquardtOwnerAuthor Commented:
I did one further test after submitting this question. If I change the folder where the sent message go, then the message that are recently sent, do end up in that folder so we have a workaround but not a solution to the true problem.

Thought this might be a helpful piece of information.

Bill
0
 
war1Commented:
Hello w_marquardt,

Check if you are seeing a filtered view. In Thunderbird, highlight Sent foder in left menu. Go to View > Folders. Make sure "All" is selected.

Hope this helps!
war1
0
Keep up with what's happening at Experts Exchange!

Sign up to receive Decoded, a new monthly digest with product updates, feature release info, continuing education opportunities, and more.

 
w_marquardtOwnerAuthor Commented:
I'll check that out. Thanks!

Bill
0
 
w_marquardtOwnerAuthor Commented:
Right, only Local folders with no extra accounts. I'll be going over today so we know whether this works shortly.

Thanks,

Bill
0
 
w_marquardtOwnerAuthor Commented:
Bingo! It was the View -> Threads -> All. It was actually set to View / Unread. Switched it back and everything was fine.

Thanks much for the assist.

Regards,

Bill
0
 
Marc ZCommented:
Bill, thanks and glad it's working.

Can I make one quick suggestion, though?

War1 was right on when he mentioned "filtered view", he was just mistaken on what was being filtered.  If this were my question, I would consider doing a split between us, seeing as how he pointed us in the general direction but I aimed the gun and hollered "Fire".

If you are interested, you can see this FAQ about splitting points and reopening questions.
http://www.experts-exchange.com/help.jsp#hi69
and
http://www.experts-exchange.com/help.jsp#hi17

If not, at least consider it in the future.  We are all here to help.

Thanks again.

Marc
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.