?
Solved

INotes Action Bar not loading - Java Error

Posted on 2007-11-28
9
Medium Priority
?
1,982 Views
Last Modified: 2013-12-18
I think we have made a bit of a cock up here.

We are mid way through the process of moving to Notes/Domino 7 from Notes/Domino 5

We upgraded some of the clients to the 7.0.2 client last night, updated the local copy of the database but as the server copy was also on the desktop it seems to have updated this design as well. Using Notes with the server however does not seem to be causing issues.

On iNotes accounts however, after logging in the view has now changed slightly (to a 7 type view I guess) and the buttons at the top are not displayed, just a red X. the iNotes server is currently on NT4 though, this will move to Win2K next week.

It does however seem to work adequately on Firefox, the problem seems to occur on IE6/7

The Java console gives the following error

load: class lotus.notes.apps.actionbar.ActionBar.class not found.
java.lang.ClassNotFoundException: lotus.notes.apps.actionbar.ActionBar.class
      at sun.applet.AppletClassLoader.findClass(Unknown Source)
      at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
      at sun.applet.AppletClassLoader.loadClass(Unknown Source)
      at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
      at sun.applet.AppletClassLoader.loadCode(Unknown Source)
      at sun.applet.AppletPanel.createApplet(Unknown Source)
      at sun.plugin.AppletViewer.createApplet(Unknown Source)
      at sun.applet.AppletPanel.runLoader(Unknown Source)
      at sun.applet.AppletPanel.run(Unknown Source)
      at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: java.io.IOException: open HTTP connection failed.
      at sun.applet.AppletClassLoader.getBytes(Unknown Source)
      at sun.applet.AppletClassLoader.access$100(Unknown Source)
      at sun.applet.AppletClassLoader$1.run(Unknown Source)
      at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)

Next week we plan to upgrade the servers to V7 from V5 and I would hope this will solve the issue. In the meantime does anyone have any ideas how to solve this?

0
Comment
Question by:h3rm1t9536
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 4
  • 3
  • 2
9 Comments
 
LVL 19

Expert Comment

by:madheeswar
ID: 20364949
It's better u use iNotes for version 5 till you upgrade the servers to R7. Once R7 is running, your problems will resolve.
Also, when you access the iNOtes, we need to accept the install from Lotus.
0
 
LVL 31

Expert Comment

by:qwaletee
ID: 20378388
You probably have an incompatible version of the JVM installed in IE.
0
 

Author Comment

by:h3rm1t9536
ID: 20491838
Still no answers to this. Same version of JVM on Firefox and IE but still no joy. V7 server going on this week. Fingers crossed for it fixing it!

0
Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 31

Expert Comment

by:qwaletee
ID: 20495881
IE can actually hold two JVMs simultaneously, and it is easy enough to have the wrong one active. At work, I have one application that reuqires the MS JVM, the other requires Sun, and IE is always hopelessly confused,, so that I constantly have to reinstall, switch engines, and restart.
0
 

Author Comment

by:h3rm1t9536
ID: 20704725
Just to say I still have no solution to this.
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:madheeswar
ID: 20705060
You need to reinstall JVM..
0
 

Author Comment

by:h3rm1t9536
ID: 20705087
Re-install JVM on the PC accessing the iNotes client? IE all 50 PC's accessing via iNotes? Please tell me this is not the case !!! :D
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:madheeswar
ID: 20705102
generally when u access the iNOtes, it asks to install JVM (correct me if I am wrong).
Why can't you try on a single machine and see how it works...
0
 

Accepted Solution

by:
h3rm1t9536 earned 0 total points
ID: 22450126
This has resolved itself with the upgrade to V 7.0.2 on the servers.
0

Featured Post

On Demand Webinar: Networking for the Cloud Era

Ready to improve network connectivity? Watch this webinar to learn how SD-WANs and a one-click instant connect tool can boost provisions, deployment, and management of your cloud connection.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

For users on the Lotus Notes 8 Standard client, this article provides information on checking the Java Heap size and adjusting it to half of your system RAM in attempt to get the Lotus Notes 8.x Standard client to run faster.  I've had to exercise t…
Article by: Rob
Notes 8.5 Archiving Steps and Tips This article covers setting up a Notes archive, and helps understand some of the menu choices making setting up and maintaining a Notes archive file easier.
Monitoring a network: how to monitor network services and why? Michael Kulchisky, MCSE, MCSA, MCP, VTSP, VSP, CCSP outlines the philosophy behind service monitoring and why a handshake validation is critical in network monitoring. Software utilized …
In this video, Percona Solution Engineer Dimitri Vanoverbeke discusses why you want to use at least three nodes in a database cluster. To discuss how Percona Consulting can help with your design and architecture needs for your database and infras…

777 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question