Solved

HTTP/1.1 500 Internal Server Error ActiveSync

Posted on 2007-12-02
3
772 Views
Last Modified: 2008-02-01
Hi

I am getting the following error when I open IE on my development PC.

JIT Debbugging failed with the following error: Access is denied
JIT debugging was initiated by the user account
and
HTTP/1.1 500 Internal Server Error

IE is attempting to open a website on my PC (http://localhost/...).
This worked the last time I connected to the site.
The only change I have made recently is to install ActiveSync, which I should think must be the cause.

Probably not relevant but I had problems during the installation due to my firewall.

Running .NET framework 1.1.4322 SP1.

Checked server extensions in IIS for default website which corrected a couple of problems but the above error remains.

All help much appreciated.
0
Comment
Question by:dalsandhu
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
3 Comments
 
LVL 32

Accepted Solution

by:
and235100 earned 500 total points
ID: 20391896
Okay - first of all - remove ActiveSync - just to be on the safe side - reboot - then see if the error remains.
Otherwise - add the user account specified in the error to the Debugger Users local group:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/vsdebug/html/vxtskErrorJITDebuggingFailedWithFollowingErrorAccessIsDenied.asp
0
 

Author Comment

by:dalsandhu
ID: 20398851
Good tip - thanks.

Uninstalling ActiveSync yielded the following errors:

User SYSTEM has previously initiated an installation for product Microsoft .NET Framework 1.1. That user will need to run that installation again before using that product. Your current installation will now continue.

Error: An installation for Microsoft .NET Framework 1.1 is currently suspended. You must undo the changes made by that installation to continue. Do you want to undo these changes?

I selected Yes.

IE now opens my local website with no problems and ActiveSync works fine as it was not uninstalled.

Thanks again.
0
 
LVL 32

Expert Comment

by:and235100
ID: 20399153
Great - glad that you got it resolved.
Thank you.
0

Featured Post

Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
Problem to Office 1 67
SQL Server Serialization error 8 47
PowerShell:  foreach where object notmatch? 17 83
Error in Visual Project 10 48
If you have done a reformat of your hard drive and proceeded to do a successful Windows XP installation, you may notice that a choice between two operating systems when you start up the machine. Here is how to get rid of this: Click Start Clic…
For both online and offline retail, the cross-channel business is the most recent pattern in the B2C trade space.
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…
How to Install VMware Tools in Red Hat Enterprise Linux 6.4 (RHEL 6.4) Step-by-Step Tutorial

738 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question