Want to protect your cyber security and still get fast solutions? Ask a secure question today.Go Premium

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 171
  • Last Modified:

Unicode chars are not displaying properly now?

we've some problem in the existing unicode portal which is configured in our local server (REDHAT LINUX)... now the problem is unicode texts are not displaying properly. i.e it displays something different.... also the browser encoding is not selected as it should be "UTF-8" ... it is set in all the pages charset=utf-8 to support the encodeing...

when i force to choose the UTF-8 encoding, it displays well... why as default the encoding is not selected to the portal.. as it will solve the displaying unicode texts properly....

what should i do?

Do I need to change again the all the unicode texts in the pages?

Please suggest me
0
Loganathan Natarajan
Asked:
Loganathan Natarajan
  • 2
1 Solution
 
steelseth12Commented:
You should set the encoding in the head of the page ...

i.e
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
0
 
Loganathan NatarajanLAMP DeveloperAuthor Commented:
it is already there ... (in the index.php file)... it was working earlier.. i just reinstalled the server and again made all the configs... even live site it works well..
0
 
steelseth12Commented:
try sending the encoding in the headers....

<? header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); ?>

Note: this should e placed before you  output anything in the browser
0

Featured Post

Free Tool: IP Lookup

Get more info about an IP address or domain name, such as organization, abuse contacts and geolocation.

One of a set of tools we are providing to everyone as a way of saying thank you for being a part of the community.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now