Solved

domain_not_set.invalid and Wireless Connection

Posted on 2007-12-04
9
1,610 Views
Last Modified: 2013-11-17
I have a Sony Viao that will not connect to the internet (via Internet Explorer), depite being connected wirelessly to a Linksys Wireless-G ADSL Home Gateway (WAG354g).

With IPCONFIG, I get a "domain_not_set.invalid" error for the DSN address.  An IP address has been assigned and I am able to ping the gateway.  Also, Skype works, so I'm getting out.

Everything works, if I connect directly to the Linksys with a cable and another PC is able to connect wirelessly.

The issue seems to be the DSN error.  How can I fix that?

Thank you.
0
Comment
Question by:alk10
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 4
  • 2
  • 2
9 Comments
 
LVL 4

Expert Comment

by:scottdorsey
ID: 20404919
Have you tried assigning your IP settings manually?
0
 

Author Comment

by:alk10
ID: 20404942
I have my IP settings.  It's the DSN that is not being set.
0
 
LVL 4

Expert Comment

by:scottdorsey
ID: 20406131
I know but have you tried adding the DNS manually rather than letting it pick up it's own settings? Just as a test. Your DNS will more than likely be the same as your gateway IP.
0
Major Incident Management Communications

Major incidents and IT service outages cost companies millions. Often the solution to minimizing damage is automated communication. Find out more in our Major Incident Management Communications infographic.

 

Author Comment

by:alk10
ID: 20406349
I see.  No, I haven't tried that, but I don't know how to - can you direct me?
0
 

Author Comment

by:alk10
ID: 20526981
My question was not answered.
0
 
LVL 88

Accepted Solution

by:
rindi earned 250 total points
ID: 20527005
Check for a firmware update for your router and update it. Also reset it to factory default settings and then reconfigure it.
0
 

Author Comment

by:alk10
ID: 20531484
Are you saying that the DNS not being set on my laptop can be caused by old router software?
0
 
LVL 88

Expert Comment

by:rindi
ID: 20532060
Old router firmware can be buggy and cause many strange effects.
0

Featured Post

Announcing the Most Valuable Experts of 2016

MVEs are more concerned with the satisfaction of those they help than with the considerable points they can earn. They are the types of people you feel privileged to call colleagues. Join us in honoring this amazing group of Experts.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
HP Pavillion 23-b034 All in One Will not connect to WiFi 21 54
Smart TV Keyboard 3 41
red x mark on an audio icon 10 71
netbook or notebook 8 34
Two to three times a week, some version of the question below is posted: "I have a laptop that (was given to me / I bought on ebay / I forgot the password for).  I can't (start it / upgrade the BIOS / change BIOS settings) because it's asking for…
For some time some of our users experienced package loss on a couple of our Lenovo Thinkpad S531 machines running Windows 8 or Windows 8.1 64-bit OS. I was not able to find many answers online, but did after some investigation I began to suspect Blu…
Finding and deleting duplicate (picture) files can be a time consuming task. My wife and I, our three kids and their families all share one dilemma: Managing our pictures. Between desktops, laptops, phones, tablets, and cameras; over the last decade…

734 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question