Solved

Accessing OWA after migration

Posted on 2007-12-05
16
989 Views
Last Modified: 2008-02-01
i've moved my mailboxes and everything is fine on the user and MS Outlook ...
but i cannot access the OWA ...
i tried to login but it failed ... is there something missing here that i forgot to do?
0
Comment
Question by:airnike
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 9
  • 4
  • 3
16 Comments
 
LVL 7

Assisted Solution

by:killbrad
killbrad earned 150 total points
ID: 20413844
0
 
LVL 104

Assisted Solution

by:Sembee
Sembee earned 350 total points
ID: 20415712
How are you trying to get to OWA? From inside or outside?
Does it work from the server itself using http://localhost/exchange

Simon.
0
 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20416508
it does not work even from the server itself ...
it will prompt you to login .... but once u enter your credentials .... it will still ask you again .... then it will fail.
i also noticed that the defaultAppPool is stopping every now and then, is there something wrong with it?
0
Office 365 Training for IT Pros

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20417217
ok ... long shot try ... i solve the problem ...
The way was to uninstall the Service Pack 1 / 2 that i have and reinstall it as what MS article has offered (although it only mention Service Pack 1 and not 2) ...

The application pool is working perfectly now ...

I will list out what i've done again to help those who needs help / reminder in the future ... and i hope it helps

==== Test Site 1 ====
i took the liberty to re-do the exchange server by reinstalling the entire W2K3 (without service pack) and install Exchange 2003 then i did an update to Service Pack 2 .. the OWA works ...

==== Test Site 2 ====
i did another new installation with W2K3 SP2 (slip streamed) and install Exchange 2003 ... it works as well ....

I will try to find the article where MS adviced to reinstall the Service Pack after Exchange OWA and application pool does not work properly after Service Pack installation
0
 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20417224
@Sembee

i understand that u know Exchange quite well ... but i did like to ask ... is there a way to reinstate the OWA login screen rather than it prompt you with a popup to login?
0
 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20417698
last thing ...
now the users can see their mail but cannot do anything to it ...e.g. delete or compose newmail ...
is there a way to this? =.=
0
 
LVL 104

Accepted Solution

by:
Sembee earned 350 total points
ID: 20418506
The login screen is called forms based authentication and has to be enabled on the HTTP protocol on ESM, under Servers, Protocols. You also need to use SSL and use the HTTPS type URL to see it.

If the users cannot do anything with email then I don't really think that OWA is working correctly. You also need to be a little more specific about what is happening. Has the server been fully updated with the post SP2 updates?

Simon.
0
 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20420572
@Sembee

Here is what I've done:
before i move the mailboxes ... i've updated the Windows with SP2 and watever it needs to update ... then i installed Exchange ... i've updated Exchange to SP2 as well and did another Microsoft Update ...
i move the mailboxes from 1 to a group of 10 ....
moving of mailboxes return no errors ...
User's MS Outlook automatically homed for the new Exchange ...
I've changed the Offline Address Book to the new server ...
as well as those in the Recipient folder to the new server ...
When i try to access the OWA ... it seemed ok ...
but when i try to delete the mails ... it says "Either the items have been deleted or moved or access denied"
i've not uninstall the old Exchange ...
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:killbrad
ID: 20421603
"i move the mailboxes from 1 to a group of 10 ...."

Please explain...
0
 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20421722
@killbrad

i moved 1 mailbox first to see if there are errors ...
then i move the mailboxes in a group of 10 ...
0
 
LVL 7

Assisted Solution

by:killbrad
killbrad earned 150 total points
ID: 20422178
oh.. you used exmerge?
Anyways, In AD, under the Exchange Tab, are the proper permissions set?

If you are not using that server as production yet, may I suggest just copying the entire store?
0
 
LVL 104

Expert Comment

by:Sembee
ID: 20422927
Is the access denied error for all content or just old content?
Does it apply to all folders?

Simon.
0
 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20424538
@killbrad

copy the entire store?

@Sembee

the access denied is for all content ... folders as well
0
 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20424561
@killbrad

no i din use exmerge ... as for the permissions ... i have full mailbox access and read only checked
0
 
LVL 4

Author Comment

by:airnike
ID: 20429077
guys .... the weirdest thing happened ...

after i enabled the FBA .... my OWA somehow worked .... =.="
i can delete and move my mailboxes now ... =.="

PS: gonna try it for the next few days ... if everything is ok ... i will still award those who have helped :)
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:killbrad
ID: 20457865
That is very strange but I am glad to hear you have gotten it working properly.
0

Featured Post

Edgartown IT Case Study

Learn about Edgartown's quest to ensure the safety and security of the entire town's employee and citizen data. Read the case study!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Lotus Notes – formerly IBM Notes – is an email client application, while IBM Domino (earlier Lotus Domino) is an email server. The client possesses a set of features that are even more advanced as compared to that of Outlook. Likewise, IBM Domino is…
Following basic email etiquette rules will help you write a professional email and achieve a good, lasting impression with your contacts.
In this video we show how to create a mailbox database in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Data…
In this Micro Video tutorial you will learn the basics about Database Availability Groups and How to configure one using a live Exchange Server Environment. The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability grou…

726 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question