pop3 mails

We have a exchange server and public ip is  83.111.90.27 . One user is sitting in remote location.
I need to configure outllook and download all mails to personal folder. I have given incoming and outgoing as 83.111.90.27 . After putting sonic firewall 2040 , i am not able to download mails , it says user name / password incorrect. Please help me
WILSON123JAsked:
Who is Participating?
 
smckellar83Connect With a Mentor Commented:
did it accept the test username and password?
0
 
smckellar83Commented:
you can manually test a telnet session - this should give you more information.

telnet mail.domain.com 110
user myusername
pass mypassword
stat
(http://www.activexperts.com/activemail/telnetpop3/)

make sure username is just the windows username and not the email address. silly things, but password is obviously case sensitive. also check, that there is no other pop3 server running on the server.
0
 
WILSON123JAuthor Commented:
i am getting error  - ERR user/pass required - I have entered correct user name and password . Error  i am getting when password entered. Please help
0
Will You Be GDPR Compliant by 5/28/2018?

GDPR? That's a regulation for the European Union. But, if you collect data from customers or employees within the EU, then you need to know about GDPR and make sure your organization is compliant by May 2018. Check out our preparation checklist to make sure you're on track today!

 
tgtranCommented:
What format are you using for username?  domainname\username?  You just need to enter only the username - leave out the domainname.
0
 
WILSON123JAuthor Commented:
I am using 'user xxxxx'  and next line  'pass xxxxxx'
0
 
smckellar83Commented:
in this case I would suggest double checking the username and password. Create a new account, username test and password test - keep it simple... does that work?
0
 
WILSON123JAuthor Commented:
oK , after this what I have to do.
0
 
dlan75Commented:
Hi,
Sounds a bit of a stupid question but have you configured the sonicwall firwall to let the traffic go through? Have you configured the services properly?
0
 
dlan75Commented:
Hi,
Can you accept the proper solution please so others having the same problem can get proper help?
It should smckellar83's previous post I guess.
Thank you :-)
0
All Courses

From novice to tech pro — start learning today.