Web Links on Joomla 1.5 either result in 404 not found or return to the frontpage, depending on whether SEF links are OFF or ON.

Please go to http://67.215.225.108 (it is in Spanish).

Find the Main article and click on the "Leer mas..." Link (same as read more in English)  The result is a return to the start page (inicio), or a 404 NOT FOUND error, depending on whether the SEF Links option is ON or OFF.  When turned ON, I HAVE renamed the htaccess.txt file to .htaccess.

Same behaviour is shown on other Web Links.  for example, select "Ministerios de Trabajo" from the Instituciones Participantes Menu at Left, click on the Costa Rica link (or any other country), and you get sent to a BAD version of the start page (again, inicio), but where the template does not load at all, just links are shown.

I have researched this on several forums to no avail, meaning I dont find their posted solutions acceptable (i.e. change Apache or PHP versions, although mine are within the specified requirements, or editing the .htaccess file to specify a RewriteBase other than /, which I have done with no results).

 This is a Joomla 1.5rc3 Site on Debian Sarge Server, Apache 1.3.33, PHP 4.3.10-18, Apache has required mods enabled, particularly mod-rewrite.
sinapsisAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

gxp071Commented:
there was a bug in the SEF module of RC3.... it was fixed in rc4,  but the a production release of 1.5 is now available you should upgrade to that and it should fix you problems.
0
sinapsisAuthor Commented:
Problem was solved by applying a small patch found on a joomla forum.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
randomOneCommented:
I'm having a similar problem.  I have a site that is 98% complete, so many hours in and yet, the home page doesn't load.  I get a 404 - Component not found error when trying to view the site.  I can open any page using the url of the page (problem is there whether or not sef is on) but not when I view the front page.  Any suggestions would be greatly appreciated.   Here are my details:

Linux, PHP Version 4.3.9, Apache, Joomla! 1.5.2
http://heartofwellness.org                       (doesn't work)
http://heartofwellness.org/home.html     (works fine)

I have checked and doublechecked the config file, permissions are right, I moved the error.php file into the dirctory of the template as suggested elsewhere to no avail.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Content Management

From novice to tech pro — start learning today.