Restablish Site-to-Site Replication in AD / Server 2003

I have a site in AD that lost connectivity to the forest a few weeks ago and I did not know it (doh).

Anyway - all connectivity is back but AD will not replicate and sync anymore.

I get Event IDs 1865, 1311, and 1566 over and over and over.

Anyone know what I need to do to get them replicating again?

DLockwoodAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

stronglineCommented:
use repmon or "ad sites & services" you can initiate a inter-site replication.
but if that fails you might want to have KCC re-calculate the topology.
0
DLockwoodAuthor Commented:
I have gone into "ad sites & services" and clicked on "Replicate Now" but it doesn't replicate - just throws off the errors.

How do I have KCC re-calc the topology?
0
Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

DLockwoodAuthor Commented:
I do not know if this will help, but 1 of the errors states that the "Target principal name is incorrect" and this is for the main DC
0
DLockwoodAuthor Commented:
When I check topology it states "Target principal name is incorrect".
0
stronglineCommented:
the secure channel between DCs may be broken.

http://support.microsoft.com/kb/288167
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
DLockwoodAuthor Commented:
That link applies to Windows 2000 - I am running Windows 2003.
0
stronglineCommented:
they are the same.
0
DLockwoodAuthor Commented:
strongline,
Thank you for your help. Your answer was not everything that I needed but you pointed me in the right direction and I solved it.
FYI - After resetting the secure channel, I needed to remove lingering objects and then force replication to restart with a registry modification. It is working now and I thank you.
DLockwood
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Active Directory

From novice to tech pro — start learning today.