Windows Vista does not see harddrive when trying to install in VMWARE ESX 3.5

Quite a wierd one this, I am trying to install Windows Vista in a VM on an ESX 3.5 host, I boot from the ISO image fine but when   Windows set-up comes to selecting a drive it does not find one. I had previously created a 16GB hard disk during the initial set-up of the Virtual machine and of course selected Windows Vista 32bit as the guest OS.
Has anyone come across this ? or know of a solution? I have the exact same issue with Windows XP. All other flavours of Windows install fine
LVL 6
GeyybeccaAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

gamma1983Commented:
can you change the driver from SCSI to IDE or from IDE to SCSI?
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
GeyybeccaAuthor Commented:
I need to clarify, actually Vista does work, XP doesn't yes I have tried chainging from iSCSI to ISE and vice versa to no avail. Could it be down to the new version of ESX and Windows XP not being compatable?
0
gamma1983Commented:
I would delete the virtual machine and start from scratch
0
The Ultimate Tool Kit for Technolgy Solution Provi

Broken down into practical pointers and step-by-step instructions, the IT Service Excellence Tool Kit delivers expert advice for technology solution providers. Get your free copy for valuable how-to assets including sample agreements, checklists, flowcharts, and more!

GeyybeccaAuthor Commented:
Done that three times already still no joy
0
trivalentCommented:
I am having the exact same issue... XP Professional does not detect a virtual disk via BusLogic or LSI Logic.  Very odd.  tried a couple different versions too.    Probably will have to call VMware support on Monday if I don't find something this weekend
0
trivalentCommented:
This article fixed my problem with Windows XP....  once I used the VMware BusLogic driver with the virtual floppy image it detected fine.

http://virtrix.blogspot.com/2007/09/vmware-installing-windows-xp-on-esx.html

Didn't need to do that before, must be something with 3.5!

0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
VMware

From novice to tech pro — start learning today.