Error message reeived when opening file.

Hi there,

We designed a website which is connected to an access database and running on Server 2003 64bit edition under IIS6 using the OLEDB command 12. When we try to acces the site we get the following message:

System.InvalidOperationException: The 'Microsoft.ACE.OLEDB.12.0' provider is not registered on the local machine.

Any idea why this is happening and how we can solve the problem.

Thanks

Bernard
burny1Asked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

RubalJCommented:
You'll need to install office 2007 interops on the web server which can be downloaded from

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=59DAEBAA-BED4-4282-A28C-B864D8BFA513&displaylang=en
0
Ashok KumarCommented:
Incase if you are using access 2007 as your datastore, then need to install "Office System Driver: Data Connectivity Components" in server.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=7554F536-8C28-4598-9B72-EF94E038C891&displaylang=en
0
burny1Author Commented:
Hi
We installed everything but to no avail.  A bit more info.  The site has been built on a XP Pro SP2 machine 32bit version and the site works when you run it from that machine. When we try to host on a win2003 x64 server we get this problem. When you try and run the site from the XP machine and host the datat file on the network it gives errors in that it does not want to use a network drive - something which is also very weird. We tried to convert the site using Visual Studio 2008 Configuration Manager to X86, however that option is not available even though everyone talks about it.

Any other ideas or info on where we can find this module.

Thanks

Burny1
0
burny1Author Commented:
Hi
We installed everything but to no avail.  A bit more info.  The site has been built on a XP Pro SP2 machine 32bit version and the site works when you run it from that machine. When we try to host on a win2003 x64 server we get this problem. When you try and run the site from the XP machine and host the datat file on the network it gives errors in that it does not want to use a network drive - something which is also very weird. We tried to convert the site using Visual Studio 2008 Configuration Manager to X86, however that option is not available even though everyone talks about it.

Any other ideas or info on where we can find this module.

Thanks

Burny1
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Visual Basic Classic

From novice to tech pro — start learning today.