Link to home
Create AccountLog in
Avatar of adrian1976
adrian1976

asked on

T1 line connection issue

Im trying to setup a point to point T1 line with two 1841 Cisco router.

When I plug the cable from the T1 connection to the serial port on the router the interface shows as down. Im not sure what am I doing wrong.

Serial0/0/0 is down, line protocol is down
  Hardware is GT96K with integrated T1 CSU/DSU
  Description: Link to remote office
  Internet address is 192.168.6.2/24
  MTU 1500 bytes, BW 1544 Kbit, DLY 20000 usec,
     reliability 255/255, txload 1/255, rxload 1/255
  Encapsulation PPP, LCP Closed, loopback not set
  Keepalive set (10 sec)
  Last input never, output never, output hang never
  Last clearing of "show interface" counters 02:42:25
  Input queue: 0/75/0/0 (size/max/drops/flushes); Total output drops:
  Queueing strategy: weighted fair
  Output queue: 0/1000/64/0 (size/max total/threshold/drops)
     Conversations  0/0/256 (active/max active/max total)
     Reserved Conversations 0/0 (allocated/max allocated)
     Available Bandwidth 1158 kilobits/sec
  5 minute input rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
  5 minute output rate 0 bits/sec, 0 packets/sec
     0 packets input, 0 bytes, 0 no buffer
     Received 0 broadcasts, 0 runts, 0 giants, 0 throttles
     0 input errors, 0 CRC, 0 frame, 0 overrun, 0 ignored, 0 abort
     0 packets output, 0 bytes, 0 underruns
     0 output errors, 0 collisions, 325 interface resets
     0 output buffer failures, 0 output buffers swapped out
     0 carrier transitions
     DCD=down  DSR=up  DTR=up  RTS=up  CTS=down

Here is my configuration:

Using 2430 out of 196600 bytes
!
version 12.4
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
!
hostname !
boot-start-marker
boot-end-marker
!
logging buffered 51200 warnings
!
no aaa new-model
!
resource policy
!
clock timezone PST -8
mmi polling-interval 60
no mmi auto-configure
no mmi pvc
mmi snmp-timeout 180
ip subnet-zero
ip cef
!
!
no ip dhcp use vrf connected
!
!
ip domain name yourdomain.com
ip name-server 192.168.1.34
!
!
!
!
interface FastEthernet0/0
 description connected to Main Lan
 ip address 192.168.1.3 255.255.255.0
 duplex auto
 speed auto
!
interface FastEthernet0/1
 no ip address
 shutdown
 duplex auto
 speed auto
!
interface Serial0/0/0
 description Link to remote office
 ip address 192.168.6.2 255.255.255.0
 encapsulation ppp
!
ip default-gateway 192.168.1.1
ip classless
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.1
ip route 192.168.8.0 255.255.255.0 192.168.1.1
!
no ip http server
ip http access-class 23
ip http authentication local
ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
!
access-list 10 permit 192.168.1.0 0.0.0.255
access-list 11 permit 192.168.6.0 0.0.0.255
access-list 12 permit 192.168.8.0 0.0.0.255
access-list 23 permit 10.10.10.0 0.0.0.7
!
control-plane
!
banner login ^C
-----------------------------------------------------------------------
!
line con 0
 login local
line aux 0
line vty 0 4
 access-class 10 in
 privilege level 15
 login
 transport input telnet
line vty 5 15
 access-class 23 in
 privilege level 15
 login local
 transport input telnet
!
end


Any help would be appreciated!


ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of debuggerau
debuggerau
Flag of Australia image

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
SOLUTION
Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account