Avatar of endwarde
endwarde asked on

SCE 2007 Not updating Computers or Admin lists

Hello everyone,

My SCE 2007 SP1 installation was going very well a couple days ago.  I pushed out Office 2007 to 5 test clients with no problem.  Then, all of a sudden, I added another one of my desktops to the office management list and suddenly my computer groups were no longer updating themselves.  This hasn't changed since.  

Here are the symptoms:

1- I used "Add new computers and devices..." to add a PC from the autodiscover list off of my network (just as I had done before).  I then right clicked on another group I created for software deployment and added that PC to the membership list. The computer never showed up in any of the group lists (all comptuers or the All Clients or the software deployment group I created).  When I right click on a group and look at membership, the list shows the missing computers in question.

2- When I used "add new computers and devices" before to add comptuers to be managed, it would always add the PC account in AD to the "SCE Managed Computers" group automatically.  When I added this last computer, this didn't happen.  I had to manually make it a member of the group.  Software is not being pushed out to this missing machine.

3- When I look at the administration list to the "Agent Managed" list, the comptuer shows up in that list, but it is listed as "Not Monitored" even though the machine is part of the appropriate lists and has the agent installed.

4-After all of this, I needed to uninstall the agent from another computer - so I went through the "uninstall" procedure for the comptuer.  I did the work I needed to and then I re-added the pc through the "Add new computers..." .  The agent installed, but it never showed up in the "Computers" lists, though it does show up when I look at the membership list when I right click on a folder.  

5- The information between the Computers lists and the Administration lists are not lined up.  For instance, in the administration list there is a PC there listed as not monitored, whereas in the Comptuers list it is showing as monitored and it has already pushed software out.

It seems like there is some kind of sync problem with the SQL server entries, but I am not sure. Please help!  I need to be able to roll this out to my network very soon!

Thanks!

Microsoft Server OSWindows XPWindows Server 2003

Avatar of undefined
Last Comment
endwarde

8/22/2022 - Mon
Don S.

Do all of the mentioned computers have the same (and correct) entry in the Automatic update server portion of thier effective group policies?
ASKER
endwarde

Yes, all computers in the list are part of an OU which applies both of the SCE created policies - one of which pushes the proper update server address and port via policy.  I have verified on all the machines that they have the proper policy settings from the AD.
ASKER CERTIFIED SOLUTION
endwarde

Log in or sign up to see answer
Become an EE member today7-DAY FREE TRIAL
Members can start a 7-Day Free trial then enjoy unlimited access to the platform
Sign up - Free for 7 days
or
Learn why we charge membership fees
We get it - no one likes a content blocker. Take one extra minute and find out why we block content.
See how we're fighting big data
Not exactly the question you had in mind?
Sign up for an EE membership and get your own personalized solution. With an EE membership, you can ask unlimited troubleshooting, research, or opinion questions.
ask a question
Experts Exchange has (a) saved my job multiple times, (b) saved me hours, days, and even weeks of work, and often (c) makes me look like a superhero! This place is MAGIC!
Walt Forbes